Home Hírek A NASA “mágikus” hőálló anyagát 1200 Celsius fokosan is kézben lehet tartani

A NASA “mágikus” hőálló anyagát 1200 Celsius fokosan is kézben lehet tartani

464
0
Megosztás

li-900 anyag nasa űrsikló alsó rész hőszigetelő pajzs video tech technológia szilikon-dioxid-2017-új világtudatA NASA által kifejlesztett LI-900 nevű hőálló anyagból készült csempéket az űrsiklókhoz tervezték, ami alapjában véve egy finomított kvarc homok szivacs. Az anyag azon képessége, hogy még érintésre is hűvös, úgy néz ki szó szerint, mint valami boszorkányság. Mindez tulajdonképpen annak a ténynek köszönhető, hogy minden csempe térfogata 94 százalékban levegő és 99,9 százalékban szilícium-dioxid összetételű.

Ez a kombináció nevetségesen rosszul vezeti a hőt, ezért az anyagból készült csempék élei kézzel is megérinthetők. Ez nem egy új technológia, mindenesetre elég hihetetlen látni működés közben.li-900 anyag nasa űrsikló alsó rész hőszigetelő pajzs video tech technológia szilikon-dioxid-2017-új világtudat
Az ezen anyagból készült csempékkel az űrsiklók és a visszatérő modulok alját illetve orr részét burkolták, amely lehetővé teszi az űrjárművek biztonságos visszatérését a Földre anélkül, hogy az űrhajó elégne a légkörben a súrlódás következtében kialakult akár 1600 Celsius fokos hőmérséklet miatt. (1)

http
(1) – https://www.nasa.gov/centers/johnson/pdf/584728main_Wings-ch4b-pgs182-199.pdf

ujvilagtudat.blogspot.hu