Home Cikkek A NASA marsjárója leguánt fényképezett a Marson?

A NASA marsjárója leguánt fényképezett a Marson?

8

iguana2Az UFO-vadász ?megkövesedett leguánt? vett észre a Marson ? ezzel a címmel és idézőjelben közölte a hírt a Mirror.

Előtte a Fox News még csütörtökön címadásban arról tájékoztatott, miszerint a NASA Curiosity kiszúrt egy leguánt a Marson. A szkeptikusok azt állítják, hogy a Mars-járó által készített fotón csupán egy olyan szikla látható, amelyik egy az egyben egy leguán (iguana) alakját formázza. Az UFO kutatóknak azonban más a véleménye.

A leguán-hasonmás szikláról készült képet az UFO Sightings Daily tette közzé, miután a földönkívüli életben hívők a NASA archívumában több tucat képet átnézve rátaláltak a felvételre.

A weboldalt Scott C. Waring üzemelteti, aki, mint az UFO Sightings Daily bemutatkozó szövegéből kiderül, író, tanár és UFO-szakértő, s aki szerint nem ez az első ilyen ?állat? a Marson. Az őt idéző The Canadian hírportálon az is olvasható, Waring állítja, hogy ?mozogni? is látott már ilyen ?sziklát?, aminek több fotón át követte az útját. ?Találtam egy követ, négy fotón látszik, ahogy mozog, az ötödiken pedig már hűlt helye.?

c6b6ead948cf4b00052e5010105fc9e6

Waring-nak meggyőződése, hogy van élet a Marson, csak az USA nem engedi hozzá a világ többi országát az információhoz, az oroszok által kibocsátott műholdakat is ezért lőtték ki ? írja Waring az UFO Sightings Daily oldalon.

iguana4 iguana3 iguana2 iguana

Korábban már beszámolt arról az UFO Sightings Daily, hogy egy patkány formájú kődarabot észlelt a Curiosity felvételén (ld. alábbi első fotó), illetve később egy gyíkhoz hasonló élőlényről is hírt adott Warring oldala (ld. alábbi második kép).

Sőt, addig az állításig is eljutott, miszerint elképzelhető, hogy a NASA visz fel a Marsra és enged szabadon állatokat a vörös bolygón. Természetesen felmerül a kérdés, hogy Waring nem a pareidolia áldozata-e? (A pareidola olyan illuzórikus érzet, ami bizonytalan és véletlenszerű ingereket (többnyire hangokat vagy képeket) konkrétnak és tisztán kivehetőnek tüntet fel.) Azaz arról az ismert jelenségről van-e szó az ő esetében (is), amikor különböző formákat érzékelünk a körülöttünk lévő dolgokban vagy látunk bele a környező jelenségekbe (pl. arcot egy fatörzs mintázatában vagy felhőben).

Waring szerint előfordulhatnak hüllők a Marson, ugyanis egy kis méretű és szívós állatnak nagyobb esélye van ott az életben maradásra, Waring pedig abból indul ki, hogy földi körülmények között a leguánnak nincs nagy vízigénye, nedvesség- és táplálékigényét pedig a levegőből is képes biztosítani ? a Mars főként széndioxidból álló légkörét tekintve érdekes a párhuzam. Igaz, legújabb kutatások szerint jelentős mennyiségben tartalmaz vizet a Mars talaja a Curiosity által vett minták elemzése alapján ? ezt még amerikai kutatók a Science folyóiratban tették közzé.

A NASA ezidáig nem tájékoztatott arról, hogy lenne élet a Marson, de nyilvános archívumának legkitartóbb kezelője, Scott C. Waring addig is fáradhatatlan ? az általa, jobban mondva, a NASA révén és a Waring által publikált-értelmezett képek eleddig is jelentősen megosztották a közvéleményt. Bár a férfi az oldalán azt írja, nem-hívőkből lesznek a hívők. Waring korábban az Amerikai Egyesült Államok Légierejénél szolgált, jelenleg van egy tajvani nyelviskolája.

Mirror / FoxNews / UFO Sightnings Daily / Hir.ma / paranormal.hu

8 COMMENTS

 1. Ami a nyilvanossagra kerul azt elotte jo sok illuminatus ellenorzi..Nesze nektek semmi fogd meg jol…Feleslegesnek tartom ra a betuket is…Mert az lenne a legjobb ha a valodi fotokat latna az egyszeru ember is nemcsak a bennfentesek.

 2. Látom magam előtt, ahogyan az illuminátusok nézegetik a Marsról készült képeket. Most aztán főhet a fejük, hogy nem tudtak kiszűrni egy leguános képet, szerencsére a szemfüles Scott kiszúrta, amit a sok illuminátus nem vett észre. Vagy az is lehet, hogy észrevették az illuminátus szűrők, és direkt hozták nyilvánosságra, hogy az embereket szépen lassan tájékoztassák arról, hogy van élet a Marson. Ravasz!
   
  Volt-e élet a Marson?
  Lehetett (szerintem valószínű), hiszen egyre több bizonyíték van arra, hogy volt ott víz (fagyott formában még van is) és a víz az általunk ismert élet alapfeltétele.
   
  Van-e élet a Marson?
  Nem tudom. Szerintem nem valószínű, azonban teljesen kizárni nem lehet. Annak az esélye, hogy a Földhöz hasonló élet van ott igen csekély (szinte 0), figyelembe véve az ottani körülményeket.
   
  A Mars arcról már kiderült, hogy csak egy hegy, és csak egy nem túl jó felbontású felvételen, megfelelő fényviszonyok mellett tűnt úgy, hogy egy arc.
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/Mars_face.png
   
  Érdekelnének ennek a Scott C. Waring UFO-szakértőnek azon képei, melyeken “mozogni” is látott ilyen sziklát. Addig ez csak egy szikla, ami legfeljebb kicsit hasonlít egy leguánra.

  • A  Mars  Arc  ”  csak egy hegy ”  !? 
   Hát  mi a franc_’  legyen ?  Vagy beszéljen is  ?
   Igen, egy hegyet alakítottak  arc formára  !  A  sumérok feljegyzéseiben is van rá utalás  !
   A NASA  minden  Mars fotót manipulál, az  európai  szonda felvételei  az érdekesek  !

    • Az 1988. július 10.-i Vasárnapi Hírek közölte:
      
     “….egy letűnt civilizáció maradványai? A NASA Viking űrszondájának 1976-ban készített Mars-felvételeit évekig elemezte négy kutató egy tudományos magánalapítvány – a Mars Project – támogatásával. A különös alakzatok, melyeknek neveket is adtak: A. a “város”, B. a “Főtér”, C. az “Erdő”, D. az “Arc”, egy emberarcra emlékeztető több, mint másfél kilométeres képződmény……”
     Gondolom, a négy tudós, aki évekig elemezte  a fotókat, teljesen tudatánál volt….a magánalapítványt sem tartom zavarodottnak, hogy pénzét fantazmagóriába fektesse….
     A négy tudós NASA alkalmazott volt…..

     • 2013-at írunk. Most komolyan egy 25 éves újságcikk a “bizonyíték”?
      Ha még messzebbre visszamegyünk a múltba, még érdekesebb dolgokat találhatunk a Marssal kapcsolatban, komoly, elismert tudósoktól. Például Giovanni Schiaparelli olasz csillagász a XIX.század végén csatornákat fedezett fel a Marson, amikről már a XX.század elejére kiderült, hogy nem azok.
       
      Olvashatunk egyébként valahol erről a kutatásról, vagy az illuminátusok ezt is elrejtették?

 3. Ez úgy leguán ahogy ez kacsa: http://www.youtube.com/watch?v=rhE6AOV1jaw
  Ám szerintem is lehet összetettebb élet a marson, Aranyi Lászlónak van pár jól alátámasztott publikációja a Marsról illetve a Holdrol is.. Nem vagyok odáig a munkásságáért de ezek az anyagok felkeltették az érdeklődésem. Ám szilárd meggyőződésem hogy a képen csupán egy régesrég víz által formált sziklát láthatunk. Az emberi agy pontosan igyműködik ha valami szokatlan alaktalan tárgyat észlel próbálja kötni valamihez… Optikai csalódások nem elősször és nem utoljára történhetnek ilyen fotókon..