Home Földönkívüliek A NASA papoktól kért tanácsot az idegenekkel való kapcsolatfelvétel miatt

A NASA papoktól kért tanácsot az idegenekkel való kapcsolatfelvétel miatt

0

Az űrügynökség vallási szakértőket kért fel, hogy segítsenek megjósolni, hogyan reagálna a világ az idegenekkel való találkozásra.

Az, hogy egyedül vagyunk-e a világegyetemben, továbbra is a modern kor egyik legfontosabb kérdése de viszonylag keveset foglalkoznak azzal, hogy pontosan hogyan reagálna az emberiség abban az esetben, ha vitathatatlan bizonyítékok mutatkoznának egy földönkívüli civilizációra.

Forradalmasítaná-e ez a világegyetemről és az abban elfoglalt helyünkről alkotott képünket, vagy a sci-fi filmeknek és tévéműsoroknak köszönhetően már annyira ki vagyunk téve a gondolatnak, hogy nem lenne nagy hatása?

A legújabb jelentések szerint a NASA nagyon szeretné megtalálni a választ erre a kérdésre, és még papokat és más vallási szakértőket is felbérelt, hogy meghatározzák, hogyan reagálnának a világ különböző vallásai egy ilyen felfedezés esetén.

Egyes vallások ragaszkodnak ahhoz, hogy az emberiség egyedül uralja az egész teremtést – így a felfedezés, hogy mi csupán egy civilizáció vagyunk egy széleskörű kozmikus közösségben, mindent megváltoztathatna.

A New Jersey-i Princeton Egyetem Teológiai Kutatási Központja (CTI) korábban 1,1 millió dolláros támogatást kapott ennek és más, egy ilyen kinyilatkoztatással kapcsolatos kérdéseknek a vizsgálatára.

“A nem vallásos emberek úgy tűnik, túlbecsülik azokat a kihívásokat, amelyeket a vallásos emberek megtapasztalnának, ha szembesülnének az idegen élet bizonyítékával” – mondta Dr. Andrew Davidson tiszteletes, brit pap, aki egyike annak a 24 szakértőnek, akivel a NASA konzultált a témában.

Tekintettel az űr óriási kiterjedésére és arra, szinte lehetetlen, hogy a Föld az egyetlen hely az univerzumban, ahol élet van, és ez egy olyan kihívás, amellyel előbb-utóbb talán mindannyiunknak szembe kell néznünk.

Fotó: Stefan Keller képe a Pixabay -en