Home Földönkívüliek A pascagoulai elrablás

A pascagoulai elrablás

0

Ami Calvin Parkerrel és Charlie Hicksonnal történt egy 1973-as éjszakán, az egész életük hátralévő részében kísérteni fogja őket. Ez a világ egyik legjobban dokumentált és legmeggyőzőbb földönkívüli elrablási esete, és még ma, közel 50 évvel később sem kerültünk közelebb ahhoz, hogy megértsük, mi is történt pontosan.

Maga az eset 1973. október 11-én történt a Mississippi állambeli Pascagoula városában. Calvin Parker Jr. és Charles Hickson horgászni voltak, amikor egy furcsa, ovális alakú, kék fényekkel ellátott tárgyat láttak leereszkedni az égből. Az űrhajó különös, suhogó hangot adott ki, és végül néhány méterrel a föld felett állt meg.

A tárgyból három furcsa lény emelkedett ki, amelyek humanoid alakúak voltak, és körülbelül 1,5 láb magasak. Nem voltak kivehető szemgödrök, és csak egy kis rés volt a szájuk. A kezük helyett homárszerű karmaik voltak, és úgy tűnt, hogy természetellenes, robotszerű módon mozognak.

“Ezek a lények közelebb jöttek hozzánk. Kettő megragadta Charlie-t, a másik megragadott engem, megfordultak, és visszavittek minket az űrhajó belsejébe, ahonnan erős fény szivárgott ki.” – emlékezett vissza Parker később.

Az űrhajó fedélzetén a két férfit részletes fizikai és orvosi vizsgálatnak vetették alá.

Úgy tűnt, hogy az incidens éppoly hirtelen ért véget, mint ahogyan kezdődött, mivel Hickson és Parker újra a parton találták magukat, ahol az UFO-nak nyoma sem volt, és semmi más jele annak, hogy bármi történt volna.

Hickson 2011-ben bekövetkezett haláláig kitartott amellett, hogy az események az általa leírtak szerint történtek, míg Parker a mai napig szintén kitart amellett, hogy történetük igaz.

A páros még egy hazugságvizsgálaton is átment a seriff hivatalában a megpróbáltatásaik után. Valóban találkozott a pár egy földönkívüli űrhajóval és annak legénységével azon az éjszakán?

A dolgok jelenlegi állása szerint az igazság a történetük mögött továbbra rejtély marad.

Shelby Myers | Fordította: Seres Gábor