Home Földönkívüliek A pilóták is jelenthetik majd az UFO észleléseket

A pilóták is jelenthetik majd az UFO észleléseket

0

Tavaly a Pentagon indított egy weboldalt, ami lehetővé teszi a hadseregben és a kormány szerveinél dolgozó személyeknek, hogy jelentsék az általuk észlelt UAP jeelenségeket még akkor is, ha az észlelés nagyon régen történt, egészen 1945-ig visszamenőleg.

Ez az intézkedés azután történt meg, hogy hivatalos meghallgatás során pilóták számoltak be általuk észlelt azonosítatlan repülő tárgyakról az Egyesült Államok keleti partján.

Mialatt ez a rendszer kiváló felületként szolgált a hadsereg tagjainak, nem tette lehetővé a bejelentéseket a polgári gépek pilótái és a személyzet számára. Most azonban Robert Garcia és Glenn Grothman képviselők előterjesztettek egy új törvényt, ami lehetővé tenné mindezt

Robert Garcia szerint nemzetbiztonsági szempontból az UAP-okkal kapcsolatos észleléseknek átláthatónak kellene lenniük, amit ez a rendszer elősegítene. Hozzátette azt is, hogy a törvényjavaslat egy újabb lépés lehet az UAP-okkal kapcsolatos titkolózás felfedésére és egyben biztonságos felületként szolgálna azok számára, akik jelenteni szeretnének valamit.

Ha a törvényjavaslat jogerőssé válik, akkor a Szövetségi Repülési Ügynökség (FAA) is kötelezve lesz arra, hogy jelentse a szokatlan észleléseket, így azokat később ki lehet nyomozni.

Glenn Grothmann szerint a polgári repülésben dolgozók hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jelentéseikkel kivizsgáljanak és elhárítsanak és potenciálisan veszélyes fenyegetéseket.

A képviselők szerint az amerikaiak nagy része úgy hiszi, hogy a kormány titkolózik az UFO-kkalkapcsolatosan, márpedig az átláthatóság szükséges lenne ahhoz, hogy jobban megvédjék állampolgáraikat.