Home Paranormális jelenségek A Queen Mary hotel és múzeum

A Queen Mary hotel és múzeum

0

Az egykor a világ egyik legnagyobb hajójának tartott Queen Mary 1967 óta a kaliforniai Long Beach-en horgonyoz, fedélzetén egy luxushotellel, illetve az Amerikai Egyesült Államok egyik legkeresettebb múzeumával.

Az egykori fényűző hajó, melyet 1001 sikeres transzatlanti út után küldtek nyugdíjba, számtalan étteremmel, szolgáltatással és gyönyörű, óceánra nyíló panorámával várja a kikapcsolódni vágyókat, valamint mindazokat, akik kíváncsiak a történelem egy érdekes szeletére, illetve a hajóra, mely még a Titanicnál is nagyobb és erősebb volt.

Vannak azonban, akik nem az elegancia és a múlt század atmoszférája miatt keresik fel a helyet, sokkal inkább azért, mert úgy tartják, a látogató itt akár egy-két szellemet is elcsíphet. Akárcsak maga a hajó, a vele kapcsolatos híres kísértettörténetek is bejárták a fél világot. Útjai során 49 titokzatos haláleset történt a hajón, mellyel összefüggésben tucatnyi megmagyarázhatatlan jelenséget dokumentálták.

A Queen Mary-n kiállítás és idegenvezetés is várja a szellemekre kíváncsi turistákat. Utóbbi során a vendégek betekintést nyerhetnek a hajó különböző, kísértetjárta helyiségeibe – a több órás felfedező séta a labirintusszerű, szűk folyosókon át vezet a félhomályos belső terek különös atmoszférájába. Bár könnyen lehet, hogy a hely vonzerejének növelése miatt, mindenesetre az idegenvezetők időben felkészítik a résztvevőket arra, hogy esetenként szokatlan zajokat, hirtelen hőmérséklet-változást észlelhetnek, illetve váratlanul fényképezőgépük és mobiltelefonjuk is meghibásodhat.

A feljegyzések szerint az egyik kabinnál egy ifjú hajóinas, a konyhában egy meggyilkolt szakács, a legalsó szinten pedig fuldokló katonák szellemeinek segélykiáltásait visszhangozzák olykor a falak.

De számos más megmagyarázhatatlan jelenséget is feljegyeztek már, így nem csoda, ha ez az egyik szellemvadászok által leglátogatottabb helyszín a világon.