Home Cikkek A ragaszkodó kísértet

A ragaszkodó kísértet

394
0
Megosztás
Korábban volt már szóegy Donald nevű kopogószellemről, aki szenvedélyétől hajtva, amit a család 15 éves lánya iránt érzett, gyújtogatott, és egyéb módon jelezte jelenlétét. A Hitchings-család néhány hónapnyi félelem után megszabadult a tüzes lelkületű kísértettől egy szeánsz után. Azonban vannak olyan esetek, amikor a megszokott módszerek nem jelentenek megoldást.

Zainab Suleiman, jelenleg hetvenhárom éves idős hölgy, aki egy fedél alatt él menyével és két unokájával egy malajziai településen. Házuk fából készült, és a rengeteg rejtélyes tűzeset nemcsak a berendezést és a ruhákat, de a házat, magát is egyre inkább veszélyezteti. A hátborzongató helyzetet fokozza, hogy a helyi közösség többször próbált rituáléval segíteni, de ezek kudarcba fulladtak, sőt legutóbb még egy maláj, muszlim szellemirtó csoport, a Darul Shifaq is ellátogatott Zainab Suleiman házához, ahol fél éjszakán át idéztek a Koránból, annak reményében, hogy kiűzzék a rossz szellemet a házból.  Még megszentelt vizet is használtak az ősi tárgyak megtisztításához.
1
A Darul Shifaq vezetője arra gyanakszik, hogy ezekhez, például a házban őrzött kardokhoz, a jellegzetes maláj fegyverekhez, a kriszekhez, illetve a sárgarézből készült régi eszközökhöz kötődhet a kopogószellem. Úgy véli, hogy Zainab egyik ősapja fekete mágiával foglalkozott, és ez lehet az oka a kísértet jelenlétének, aki ténykedése alatt már kétszáz ruhadarabot égetett el, és néhány imaszőnyeget és matracot.
2
Minden erőfeszítés ellenére a házból nem sikerült elűzni a kopogószellemet, sőt Zainab szerint még fel is dühödött, mivel már egyre gyakoribbak a tűzesetek. Korábban már egy sziámi médium is kudarcot vallott, a legújabb látogatókat, egy önként jelentkező amerikai házaspárt Zainab küldte el, nyelvi problémákra hivatkozva. Jelenleg a korábbi tapasztalatokból kiindulva Zainab lemondott a házát megtisztító médiumokról és szellemirtókról, hogy ne idegesítsék fel jobban a kopogószellemet, vagy ahogy a helyiek nevezik, dzsinnt, ám Zainab is belefáradt abba, hogy ruhái titokzatos körülmények között válnak hamuvá.
mal-25C3-25A1j-1-300x189
A helyzet azonban olyannyira tarthatatlanná vált, hogy végül Zainab újra segítséget kért, végül egy vegyes, a természetfeletti specialistáiból álló csoport hajtott végre tisztító szertartást a házban, ezután a rejtélyes tűzesetek megszűntek, így Zainab végre megkönnyebbülhetett.