Home A múlt rejtélyei A rejtélyes Thoth-könyv és az őrzők legendája

A rejtélyes Thoth-könyv és az őrzők legendája

0

Évezredek óta kutatják az ősi dokumentum titkos helyét, egy olyan könyvét, mely mindent leír, amit a világról tudni lehet, sőt még arról is, hogy hogyan fog véget érni. Ez nem más, mint a rejtélyes Thoth-könyv, melyet az ősi írásokban említenek, de pontos helyét mindeddig nem sikerült felfedezni.

Thoth-könyve nemcsak egy egyszerű könyv, hanem valami sokkal mélyebb és értékesebb. Az évszázadok során keresői egyre biztosabbak, hogy létezik, de valakik nagyon jól elrejtették, és nem mindenki számára állt érdekében, hogy az emberek tudjanak róla.

A legendák szerint Thoth-könyvét csak egy kiválasztott találhatja meg, aki méltó rá, és csak akkor, amikor eljön az idő, és a Föld és a világegyetem végső órája.

A hivatalos régészeti kutatások azonban azt állítják, hogy a könyv soha nem is létezett, de az előkerülő régészeti leletek és alkotások rendre arra utalnak, hogy valami mégis rejtőzik a háttérben.

Számtalan régészeti expedíció próbálta már megtalálni Thoth könyvét, de mindeddig sikertelenül. A piramis szövegek azt sugallják, hogy az ég és az égi istenek titkait ősi szent könyvekbe foglalták, hogy megtalálják azok, akik képesek tovább vinni a tudást, mielőtt túl késő lesz. Vannak, akik azt állítják, hogy a gízai nagy szfinx alatt lehet a helye.

A régészek között hosszú ideje keringenek különféle vélemények arról, hogy a piramisok és a szfinx alatt rejtőznek régi, több ezer éves járatrendszerek és katakombák. Lehet, hogy a katakombák mélyén található a könyv, közvetlenül a nagy piramis vagy a szfinx alatt.

Azonban az egyiptomi kormány minden olyan ásatást és feltárást megtiltott, ami a műemlékek alatt zajlana, hogy ne károsítsa a talajt. Ennek eredményeként a tudósok nem tudták még teljesen feltárni az ősi titkot.

Ez nem véletlen, ugyanis a világon léteznek bizonyos őrzők, akik Thoth-könyvének pontos helyéről tudnak. Ők felelnek azért, hogy a dokumentum soha senki számára ne legyen elérhető. Az őrzők mindenütt jelen vannak, beépültek a régész társadalomba, sőt még a hivatalos közigazgatósági szervekhez is kapcsolódnak.

A szent könyvben leírt dátumot valószínűleg az ősi asztronómiai ismeretek felhasználásával számították ki, melyeket szintén az égiektől örököltünk. Ezért a könyv nem csak a jövőt világosítaná fel az emberiség számára, és nem csupán a világvége dátumát jelezné előre, hanem bizonyítékul szolgálna egy ősi, az embertől sokkal fejlettebb civilizáció létezésére az ősi Földön…

Bár Thoth-könyvének titka továbbra is rejtve marad, a kutatók és régészek nem adják fel, és továbbra is reménykednek abban, hogy valamikor rábukkannak a rejtélyes dokumentumra, mely az emberiség történetének és tudásának új fejezetét nyithatná meg.