Home Földönkívüliek A Rendleshami Erdő furcsaságai

A Rendleshami Erdő furcsaságai

0

Az UFO kutatásban ismert erdő a Brit Légierő RAF Woodbridge bázisa mellett található. Az erdő azért lett híres, mert 1980 decemberében amerikai katonák egy különös objektummal találkoztak az erdőben, amely azóta gyakran látogatott színhelye az UFO kutatóknak és arra járóknak.

A helyszín egyfajta turisztikai célponttá vált azóta. 2015 őszén arról érkeztek beszámolók, hogy van valami az erdőben, ami lebetegíti a kutyákat. Elképzelhető, hogy ez a valami összefüggésben áll az egykori UFO jelenséggel? Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a kutyákra van káros hatással az erdő, hanem az emberekre is.

John Burroughs, aki 1980-ban a helyszínen volt, 2015-ben kártérítést kapott amiért káros sugárzásnak lett kitéve az eset során. De tényleg lehet valami az erdőben, ami kárt okoz a kutyákban? Az egyik tanú erre egy Caroline Peters nevű férfi, aki Essexben él kutyatartóként. A férfi pár éve azt tapasztalta, hogy rövid időt eltöltve az erdőben azok beteggé váltak és majdnem el is pusztultak.

A férfi elmondta a médiának, hogy másfél órát töltött a kutyákkal az erdőben. Ugyan voltak gombák is az erdőben, de a későbbi vizsgálatok kizárták a gombamérgezést. Az UFO kutatók szerint az erdőben még mindig jelen van az a sugárzás, melyet az 1980-ben megjelent UFO okozott. A szkeptikusok szerint azonban nincs erre bionyíték és a kutyák csupán egy időszakos megbetegedésben szenvednek.

Talán érdemes lenne jobban kivizsgálni ezt az esetet illetve több tapasztalatot gyűjteni. Ezek alapján lehetne következtetni valamire. A kérdést azonban, hogy mi történt valójában a Rendlesham-i Erdőben 1980 decemberében, több UFO kutatót foglalkoztat.

Nigel Watson az egyik kutatója a témának, aki szerint nehéz eldönteni, hogy vajon az amerikai katonák valóban UFO-val találkoztak-e, vagy pedig egy közeli világítótorony vezette őket félre. Remélhetőleg ezek a kérdések egyszer válaszra találnak.

paranormal.hu | Seres Gábor