Home Spiritualitás A személyes valóság teremtése

A személyes valóság teremtése

0

Az életben adódó nehézségeinket saját magunk állítjuk fel. Még ha nem is tudatosan, tudattalanul számtalan probléma előfordulhat az életben, melyet mi magunk teremtettünk. Saját belső, pszichés valóságunk előbb-utóbb valamilyen módon megjelenik a fizikailag és, tekintet nélkül arra, hogy most ezt akarjuk vagy nem. Nincs semmiféle külső erő, amely létrehozná ezt ? te magad hozod létre. Gondoltad volna?

A napjainkban oly divatossá vált Vonzás Törvényét mint fogalmat gyakran úgy állítják be mint valamilyen külső, felettünk álló titokzatos erő. A vonzást valójában mi magunk okozzuk, mi vonzzuk bele saját, személyes valóságunkba mindazon képeket, melyekre gondolunk. Mi vagyunk a mágnes.

Tehát ha valami nem úgy sikerül az életben, mint ahogy azt elvárnánk, nem az Univerzumot kell szidni. Saját magunkat. Elménk folyamatosan gondolatokat állít elő, a kontrollálatlan negatív gondolatok lassan, de biztosan kifejtik saját érvényességünket és beindulnak azok a fizikai faktorok, melyek megteremtik, manifesztálják a kiinduló gondolatokat. Pozitívat, negatívat egyaránt.

Ha képesek vagyunk felismerni, hogy a környezetünket magunk teremtettük, akkor képesek leszünk meg is változtatni azt. Ha valamit megteremtünk, azt át is tudjuk alakítani. Azért nem használom a pusztítás, megsemmisítés szót, mert a valóságban köztudottan semmi nem vész el, csak átalakul. Természetesen ez nem úgy működik, hogy pusztán akarni kell és a környezetünkben zajló események megváltoznak. Azonban a kiinduló gondolat, a megváltoztatás eseményeit felvázoló gondolat ha elég motivációs energiát kap, akkor el fog indulni a megvalósulás útján.

subconscious_thinking_process

Millió apró kis eseményszál fog közrejátszani abban, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy mi szeretnénk. Millió tényező fog beleszólni abba, ahogy megváltoznak az események. Ez mind láthatatlan marad a szemlélő előtt, a folyamatok többnyire mentális szinten zajlanak, amely közvetlenül az anyagi valóság szintje alatt zajlik. Direkt kapcsolat van a fizikai és a mentális folyamatok között, a fizikai események közvetlen tükörképei lesznek mindazon eseményeknek, melyek mentális keretek között történnek. Némelyik mentális folyamat áttör a fizikai valóságba beindítva egy erőteljesebb láncreakciót, ami az eredeti gondolataink megvalósulását fogja katalizálni.

Saját szemléletünk elől nem menekülhetünk. Saját, belső érzelmi mintázatunk a minket körülvevő környezetben fog megjelenni. A szó legszorosabb értelmében azt látunk, amit látni akarunk. Azt kapjuk, amit kapni akarunk. A környezetünk tökéletes fizikai lenyomata saját pszichés világunknak. Addig amíg ezt nem ismerjük fel, nyugodtan rágódhatunk akár évekig is azon, hogy miért vagyunk nyomorban vagy szerencsétlenségben. Ahhoz azonban, hogy megváltoztassuk a helyzetünket, először szellemileg, mentális úton kell változnunk. Minden cselekedet kezdetben mentális cselekedet. A gondolat az első. Bármely esemény megváltoztatása tehát legelőször mentálisan kezdődik. Elhatározás kérdése.

Nem szeretném azt éreztetni az olvasóval, hogy túl könnyen beszélek. Magam kijelenthetem, hogy felismertem ezeket a dolgokat, ennek ellenére az életben eddig igen sokszor képtelen voltam változtatni az eseményeken. Talán túl gyenge vagyok. Nincs bennem elég akarat. Nincs elég motivációs energia, mellyel kellő esélyt adnék a kívánt dolgok megvalósulására. De az általunk teremtett személyes valóságot tényként kezelem. Még mindig jobb felismerni és tisztában lenni azzal, hogy egyedül mi tehetünk mindenről, mintha egy felsőbbrendű hatalmat vagy másokat okolnánk érte.

 Seres Gábor – paranormal.hu