Home A tudomány rejtélyei A távoli rádiókitörések rejtélye

A távoli rádiókitörések rejtélye

0

A távoli rádiókitöréseket először 2001-ben észlelték és már akkor rejtélyt jelentett a tudósoknak. Ezekben a rádiókitörésekben az az érdekes, hogy a kötörések között olyan mintha matematikai eloszlás lenne, vagyis meghatározott időközönként történnek.

Egyes tudósok szerint ez arra utal, hogy intelligens élet állhat a háttérben. Amit még tudunk  kitörésekről, hogy galaxisunkon kívül jönnek, forrásuk nem nagyobb néhány száz kilométernél és meghatározott minta szerint történik a kitörés. Ezek az adatok is azt bizonyítják, mennyire keveset tudunk az univerzumról.

A kitörések közötti minták olyan pontosak, hogy a néhány tudós szerint ez aligha lehet véletlen. 2015 márciusában a SETI egyik munkatársa, Jill Tarter úgy nyilatkozott, hogy a jelek mesterségesek és intelligens létforma jelenlétére utalnak. Bármi is okozza a kitöréseket, minden bizonnyal olyannal van dolgunk, mellyel még sohasem találkoztunk.

Azt, hogy földönkívüliek állnak a háttérben, megerősítette egy másik tudós is. Egy német adatelemző központ kutatója, bizonyos Michael Hippke szintén ugyanazt a feltételezést vallotta: ha minden természetes magyarázatot kizárhatunk, akkor nem marad más csak az, hogy a kitöréseket valóban földönkívüliek okozzák.