Home A tudomány rejtélyei A világ legmehökkentőbb találmányai

A világ legmehökkentőbb találmányai

0

A következőkben olyan szerkezeteket mutatunk be, melyek megmagyarázhatatlan módon energiát termelnek vagy paranormális jelenségeket produkálnak. A szerkezeteket sajnos elfeledte a világ, szerencsére azonban fennmaradtak némi információk róluk…

A Hutchinson effektus

John Hutchinson találta fel a jelenséget, az előállító gépnek nincs konkrét megnevezése. A produkált effektus nehéz, nem mágneses tárgyak lebegtetése. 1979-ben a Kanadában, Vancouverben élő John Hutchinson egy figyelemre méltó jelenséget fedezett fel véletlenül mialatt a longitudinális hullámokat tanulmányozta – olyan hullámokat, melyekkel egy másik feltaláló, Nikola Tesla is vizsgált. A Hutchinson effektus nagyon erős rádióhullám interferenciákat hoz létre, melynek eredménye nehéz tárgyak – kivéve a mágneses és fémtartalmú anyagok lebegtetése a levegőben. Szó lehet porcelánról, fáról, gumiról, műanyagról. A kemény ötvözetű fémek puhává és hajlékonnyá válnak. Hutchinson bemutató kísérletet is felállított a tudósoknak a Los Alamosi Laboraóriumban. A jelenséget többször is lefilmezték és még televízióban is közreadták. A jelenség teljes megértése még várat magára, de a puszta létezése hajmeresztő.

Antigravitációs autó

Thomas Townsend Brown találmánya a szerkezet, amely a repülő csészealjak repülését szemlélteti. Brown egy különleges fémből álló repülő csészealjat tervezett és használt több mint 40 éven át.  Brown 1987-ben meghalt, nincsen tudomásunk fotókról, filmről vagy videóról amely megörökítette volna járműveit repülés közben. A szemtanúk szerint Brown járművének egyik részéhez egy biztonsági kötél volt kötözve miközben körbe-körbe lebegtette azt bármiféle külső erő jelenléte nélkül. Brown elmondása alapján a jármű lebeségének mibenléte egy különös elektromos jelenségnek köszönhető, melyet ő csak Biefeld-Brown effektusnak hívott. Hogyan működött? A találmány egy pozitív töltésű kondenzátort használ fel a körülötte lévő részecskék mozgatására, ahol a közeli tárgyak érintettek a folyamatban. Ki ne szeretné ha működne a technológia?

Az energiagép

Az eszköz, amit Joseph Newman talált fel egy olyan gép, amely  végtelen energiát képes előállíítani. Newman 30 évig fejlesztette a gépet, amely állítólag több energiát termel mint amennyit bele kell fektetni, tehát valami olyen dolog működik benne, amely ellentmond a fizikai törvényeknek. Newman azt mondja, hogy az ötletét fel lehetne használni járműveknél, mezőgazdaságnál, hajók és repülőgépek esetében is. De mit is jelent pontosan mindez? Egy kifogyhatatlan energiaforrást, ingyen kapható erőt és a környezetre nem káros találmányt – ami szinte mágikus.  Newman a mai napig dolgozik az eszközön, melynek álítása szerint számos haszna van. Elmondása szerint mindezen tulajdonságok az általa felfedezett elveken működnek. Ugyanakkor folyamatosan támogatást keres, jelenlegi ötlete árverésen eladni generátorát. Nem meglepő, hogy neki is vannak kritikusai. Az egyik internetes oldalon, ahol megkérdőjelezik Newman találmányát, a feltalálót becstelennek, kontárnak nevezik. A kritikusok szerint egy teszt során, melyet a Nemzeti Szabványügyi Iroda szervezett, kiderült, hogy Newman gépe csupán 1:3, vagy 2:3 arányban adta vissza a befektetett energiát.

Energiaakkumulátor

Szabadenergiát gyűjt és használ forrásként. Wilhelm Reich szerint a régóta feltételezett éterből, egy láthatatlan energia a forrása a gépnek. 1939-ben Reich úgynevezett bionokkal dolgozott, melyekről véletlenül felfedezte, hogy energiát bocsátanak ki és nem engedelmeskednek egyetlen ismert törvényszerűségnek sem. A feltaláló szerint a bion egy energiahalmaz, mely átmeneti tartományt képez az élő és élettelen formák között.  Reich ezt felismerve egy olyan eszközt alkotott, amely képes megnyitni a teret a két valóság között, ahonnan az energiát gyűjti. Reich 1957-ben meghalt, követői szerint ez az energia mérhető, de még mindig küzdenek azzal, hogyan alakítsák át ezt az energiát mechanikai energiává. Az energia ennek a formáját vitatja a hivatalos tudomány.

Üzemanyag nélküli generátor

A furcsa találmányokról szóló írásunk teljes egésze szólhatna Tesla felfedezéseiről, de közülük most csak egyet említünk meg, amely egy generátor. Ha úgy működne, ahogy leírta, akkor korlátlan energiát lenne képes biztosítani. 1931-ben Tesla a következőt nyilatkozta a Brooklyn Eagle-nek: tudtam hasznosítani a kozmikus sugarakat és hajtóenergiaként működésre tudtam őket bírni. Több mint 25 éve fáradozom a kozmikus sugarak hasznosításán és most megállapíthatom, hogy sikerrel jártam. Tesla dokumentált egy szabadalmat, melynek neve: “sugárzó energia felhasználásával működő készülék (685 és 957. számú szabadalom)”. Kétséges azuonban, hogy valaha meg lett volna építve vagy működése bizonyítva lenne…különben ma nem kellene fizetnünk az elektromos áramért.

athree23 képe a Pixabay -en