Home A tudomány rejtélyei A világgazdaság többszörösét éri egy aszteroida

A világgazdaság többszörösét éri egy aszteroida

0

A Hubble teleszkóp megfigyelései alapján tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a 16 Psyche nevű aszteroida olyan gazdag nyersanyagokban, hogy a Földön mindenkit milliárdossá tudn tenni. A tanulmány alapján a test főleg nikkelben és vasban gazdag, melynek értéke nagyobb, mint az egész világgazdaság.

Az Independent közölte, hogy az aszteroida a Mars és Jupiter közötti övezetben található és a feltételezések szerint a egy bolygó darabja lehetett még a Naprendszer korai szakaszából.

A Hubble teleszkóp alapján kijelenthetjük, hogy a test meglehetősen egyedülálló. Dr. Tracy Becker, a tanulmány szerzője szerint ennek az aszteroidának az összetétele teljesen eltér a társainak többségéről. Ezek az égitestek a Naprendszer építőkövei, így olyan, mintha egy bolygó belsejébe látnánk bele. A szerző szerint akárhányszor valamilyen meglepetés ér minket a csillagászatban, az mindig lenyűgöző.

A NASA most azt tervezi, hogy szondát küldene az aszteroidára, hogy felfedezze, hogyan néz ki egy fémekből álló világ. A terv várhatóan 2022-ben indul és 4 évbe fog telni, mire odaér a szonda.

Képünk illusztráció!