Home Cikkek A vörös-pataki kalapács

A vörös-pataki kalapács

0

Max Hahn és felesége Emma, 1936 junius-ában ? egyes változatok szerint 1934-ben ? sétáltak a Vörös-patak közelében (Texas-USA), mikor megpillantották a kődarabot, amiből egy kis fadarab lógott ki. Valamivel később fiuk George feltörte a követ (1946-47), így látható lett, hogy a fadarab egy vasból készült kalapácsnak a nyele. Carl Baugh 1983-ban megvásárolta a követ, melyet az 1984-ben megnyitott ?Creation Evidence Museum?-ban helyezett el.

A követ, a kalapácsot 100 millió éves-re becsülik. A mai tanításaink szerit ember nem készíthette, egyébként sem volt lakott akkor még Amerika. Ha mégis igaz, hogy a lelet Kréta-kori (110-115 millió éves), ez a mítikus özönvíz előtti időszakra esik akkor hol marad az evolúciós elmélet?

Igaz, Cole megjegyezte ez egy “új amerikai stílusú” bányász kalapács, a 19. századból , amit majd a későbbi vizsgálatok esetleg tisztázhatnak.A kalapácsfej összetétele 96,6% vas, 2,6% klór, kén-és 0,74, rozsdafoltok nem találhatóak rajta, a kő feltörése óta (60 év), a színe semmit nem változott. Ilyen szerkezetű anyagot soha nem gyártott senki, de ezek szerint már csak azért sem lehetett hamisítani, mert ma sem tudunk ilyen összetételű anyagot gyártani!

darwin_kalapacs_140m_02 hammer_002b

Látogatók.hu