Home Paranormális jelenségek A Waverly Hills Szanatórium

A Waverly Hills Szanatórium

0

Az eredetileg 1910-ben nyitott kétszintes épületnek az volt a célja, hogy tuberkulózisban szenvedő betegeket lásson el. Miután azonban járvány tizedelte meg az ott élőket, jelentős mértékben terjeszkedni kezdett az épület. 1924 és 1961 között több mint 6000 ember vesztette életét miközben a kórral küzdöttek.

Sok holttestet egy több mint 300 méter mély csőbe dobták, hogy az intézmény személyzete megszabaduljon tőlük. Ebből arra következtethetünk, hogy nem igazán adták meg a tiszteletet az elhunytaknak. Még ha túl alacsony is volt a személyzet létszáma, ez mennyire indokolta ezt az eljárást?

1962-ben az épület idősek otthonává vált, de két évtized múlva bezárták mert a beszámolók szerint az időseket nem látták el megfelelően. 1983-ban felmerült az ötlet, hogy az intézményt börtönné kellene alakítani, de a helyi tiltakozások miatt ez a terv nem valósult meg. Annak ellenére, hogy az épület sorsa nem túl derűs, népszerű célpontja a parajelenséget kutató csoportoknak.

A helyszín már szerepelt olyan sorozatokban is mint A Ghost Hunters és a Ghost Adventures, ahol nyomozói munkát folytattak kísértetek után kutatva. 2015-ben annak az ötlete merült fel, hogy hotellé lehetne alakítani az épületet, amelyben lenne étterem, konferenciaterem és múzeum is.

Akár megvalósul ez az ötlet, akár nem, a szanatórium hírneve mindig is ott lesz a köztudatban. Hotelként a vendégekneknek földöntúli tapasztalatban lehet része. Persze kérdés, hogy lesz-e olyan vendég aki ott alszik majd.

Seres Gábor – paranormal.hu