Home Paranormális jelenségek A wirral-i szellemlovas

A wirral-i szellemlovas

0

A legenda szerint 120 évvel ezelőtt Északnyugat-Anglia egy részét egy tűzbe borult arcú szellem gyötörte. Talán ez nem is meglepő, hiszen Anglia számára bizonyára nem idegenek a kísértettörténetek: szinte minden város és falu legalább egy paranormális történetnek ad otthont – sok közülük több évszázados múltra tekint vissza.

Az ország északnyugati részén található Merseyside Borough of Wirral sem kivétel ez alól; a 19. század végén itt láttak egy szellemet, akinek állítólag lángba borult arca volt. A könyörtelen kísértet észleléseit, amelyeket gyakran erős kénszag kísért, az elmúlt években a Ghost Rider képregényhőssel hasonlították össze.

Erre a félelmetes kísértetre utal egy 1887-ben, közvetlenül Halloween előtt megjelent újságcikk, amely úgy írta le, hogy az arca “foszforral van bekenve, ami egy tűzgolyó látszatát kelti”.

Az akkori helyi beszámolók szerint az egyik nő, aki találkozott a szellemmel, olyan traumát szenvedett, hogy ágyhoz kötötten és sokkos állapotban maradt. A szemtanúk beszámolói az öltözékéről eltérőek voltak, egyes jelentések szerint hosszú katonai kabátot viselt, mások szerint gumiruhát viselt ami zsírral volt bevonva. Megint mások azt is állították, hogy ördögi szarvai és üreges, síron túli nevetése volt.

A szellem által keltett félelem olyan nagy volt, hogy egy ideig sokan féltek éjszaka kimozdulni otthonukból, attól tartva, hogy összefutnak vele. Bár a helyi rendőrségnek számos kísértet észlelésének helyszínén kellett megjelennie, soha nem találtak egyértelmű bizonyítékot, és sok beszámolóról kiderült, hogy hétköznapi magyarázattal bír.

Egy idő után a hisztéria alábbhagyott, és a tűzarcú szellemet soha többé nem látták.