csütörtök, július 2, 2020
Home Cikkek Aki már látta a Loch Nessi-Szörnyet

Aki már látta a Loch Nessi-Szörnyet

0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

1959-ben Dr. Denys Tucker, a brit Nemzeti Természettudományi Múzeum tudományos osztályának vezetője egyszer azt állította, hogy látta a szörnyet. Tucker zoológus volt, akinek a szakterületét az angolnák jelentették. Az elismert és nagyra becsült tudós nyolc évig volt a múzeum igazgatója.

1959-ben azonban a tudós karrierje kezdett összeomlani miután bejelentette, hogy egy ismeretlen lényt látott a skóciai tóban. A története hamar népszerű lett a nyilvánosság előtt, azonban a múzeum belső köreiben egyre ellentmondásosabbá váltak az általa elmondottak. Dr. Tucker szerint a lény egy Elasmosaurus lehetett, amely egy nagyobb méretű Plesiosaurida.

Ez a faj egy hosszú nyakú állat, amely 80 millió éve halt ki. A tudós annyira biztos volt ebben, hogy kifejezetten örülült a felfedezésnek. A férfi érdeklődése a lény iránt azonban meglehetősen ártalmas volt a karrierjére nézve. Tudós kortársai szerint a téma komolytalan és aki ilyen magasrangú múzeumban dolgozik, annak nem lenne szabad hasonló kijelentéseket tennie.

A helyzet tovább fokozódott, egészen 1960-ig, amikor az akkori igazgató, Dr. Morrison-Scott ki is rúgta a kutatót. Tucker nem hagyta annyiban a dolgot és pert indított, amely eljutott a Legfelsőbb Bíróságig. Végül azonban a tudós nem tudott felülkerekedni a munkatársain.

Az idő elteltével később már a tudós rossz hírneve is feledésbe merült. De hogy pontosan mit látott Tucker 1959-ben a tónál, az a mai napig rejtély marad.

Marketbusiness News | paranormal.hu