Home Megmagyarázhatatlan Akibe hétszer csapott a villám

Akibe hétszer csapott a villám

0

Roy Sullivan számára az, ami számunkra nem mindennapi, az nála hétköznapi dolog volt. Azt mondják ugyanis, hogy a villám nem csap kétszer ugyanabba a dologba. Na ez egyáltalán nem igaz a parkőrre, aki 1912-ben született és 1983-ban halt meg. És élete során hétszer csapott bele a villám.

Sullivant először 1942-ben érte villámcsapás, amikor megpróbált elmenekülni egy toronyból, ami körül sűrűn csapkodtak a villámok. Amikor kiért a szabadba, a villám égési sérülést okozott a lábán s lyukat ütött a cipőjén, de ezen kívül nem lett más baja.

A második csapás 1969-ben történt, miközben egy teherautót vezetett. A villám bejött az ablakon és kiment a másikon, ami úgy kiütötte Sullivant, hogy elájult – és elvesztve irányítást a jármű felett, az árokba ment.

1970-ben a kertjében dolgozott, amikor ismét egy villámcsapás érte. Aztán 1972-ben a Shenandoah Nemzeti Park őrhelyén dolgozott, amikor a villám belecsapott az épületbe és egyúttal a férfibe is, megégetve a haját.

Sullivant ezt követően is üldözte a balszerencse: 1973-ban vezetés közben éppen maga mögött hagyott egy vihart, vagyis csak azt gondolta hogy lehagyta: amikor kiszállt az autójából, ismét villámcsapás érte. Majd 1976-ban megint lecsapott rá, aminek következtében megsérült a bokája menekülés közben. Végül 1977-ben érte őt az utolsó villámcsapás, horgászás közben.

Hihetetlen módon, Sullivan túlélte mind a hét villámcsapást. Vajon hogyan történhetett mindez? A férfi 71 évesen halt meg, de halálának nem volt köze a villámokhoz. Mindenesetre ő tartja jelenleg a rekordot azok között, akikbe a legtöbbször csapott a villám és túlélték azt.

Pete képe a Pixabay -en.