Home Cikkek Aleister Crowley utat nyitott volna a túlvilágba?

Aleister Crowley utat nyitott volna a túlvilágba?

467
0
Megosztás

A paranormális világban, Aleister  Crowley az egyik legnagyobb legenda. A férfi 1875 és 1947 között élt, ez idő alatt rengeteg könyvet publikált, amelyekben elképesztő teóriáit írta le. Ezek közé tartozik a 777 nevezetű szótár is, amely az okkult tudományok egyik legfontosabb könyve. Crowley Cambridge-ben tanult és egész életében azon küzdött, hogy felszabadítsa magát apja uralma alól, aki lelkész volt. Vallásos anyja pedig nyíltan ?szörnyetegnek? nevezte a fiát.

A brit sajtó Crowleyt a világ leggonoszabb embereként emlegette. Az mindenképpen igaz, hogy szabadgondolkodó volt, hitt abban, ami láthatatlan. A férfi titkos társaságot is vezetett, amely 1898-ban kezdte el a működését, itt egybeolvasztotta a keleti gondolkozást, a szabadkőművességet és a keresztény gondolatokat is. 1904-ben a The Book of Law című könyv keltette fel Crowley figyelmét, amelyet állítólag három egyiptomi istenség írt. Crowley ekkor alkotta meg saját vallását, a Thelemát, amely felszabadulást jelent. Eközben Crowley továbbra is érdekelte a költészet és más művészeti ágak, egyre jobban kialakította a Thelema rituáléit.

1

Crowley az igazságot kereste, az ő korában erős volt a viktoriánus elnyomás. A szexmágia segítségével még nagyobbra növelhette erejét. Sokan azt mondták róla, hogy drog- és szexfüggő is volt, hogy magasabb tudatállapotokat érjen el. Használt kokaint, ópiumot és heroint is. Hite szerint fel kellett készülni Krisztus vagy az Antikrisztus eljövetelére, akik új rendet hoztak volna a világba.

2

Crowleyt érdekelte a földönkívüli élet és a paranormális tevékenységek is. Sokan úgy gondolják, hogy a férfi megnyitott egy portál két dimenzió között, amellyel kapcsolatot teremtett a földönkívüli lényekkel is. A mostani Crowley hívők úgy gondolják, hogy a portál azóta kiszélesedett. A mai hívők állítása szerint maga Crowley sem tudta akkor, hogy mit is tett.
1947-ben megkezdődött az UFO-k korszaka, a szürke idegen lények beszivárogtak az amerikai köztudatba. Az bizonyos, hogy Crowley hatalmas hatást gyakorolt a paranormális hívőkre és azóta is sokan követik munkásságát.

Bizzarium