Home Spiritualitás Alternatív “Én”-ek

Alternatív “Én”-ek

0

A valóság sokkal nagyobb mint gondolnánk. Egy gondolat sem vész el, hiszen mindegyiknek megvan a saját valósága, amely arra törekszik, hogy kifejezze önmagát. Azonban minden egyes gondolatunkkal nem csak új valóságokat teremtünk, hanem más éneket is.

Ezek az ének a lehetséges valóságok végtelen rendszerében élnek, párhuzamosan futva a mi világunk mellett. Egy részüket mi magunk hoztuk létre, más részüket a Belső Énünk. Ugyanakkor ezek a lehetséges ének is létrehozhatnak más lehetséges éneket is. Lehet, hogy magunk is egy ilyen lehetséges én megvalósult személyisége vagyunk.

Ők feltehetően ugyanúgy élnek mint mi, ugyanúgy fejlesztik képességeiket mint mi. Sokra hasonlítunk, sokra nem. Sokaknak merítünk a tehetségéből, miközben ők is ugyanúgy felhasználják a mi tehetségünket. Ha ebben a valóságban például hivatalos írók vagyunk, akkor egy másik lehetséges énünk lehet, hogy hobbiból ír. Ha világhírű énekesek vagyunk, lehet hogy egy másik lehetséges énünk szabadidejében énekel. Állandó összeköttetés van köztünk és lehetséges énjeink között, egymás tudásából meríthetünk.

Az anyagnak sokféle fokozata van egy adott térben is. Egy asztalból például sokféle asztal van a lehetségesség végtelen szintjein. Ugyanígy minden élőlényből, és minden részecskéből is sok-sok lehetségesség van, ezek száma korlátlan. Időnként ezek a személyiségjegyek összeolvadhatnak, keresztezhetik egymás útját, ezt a jelenséget kereszteződési pontnak nevezzük. Ilyenkor a két én energiája reakcióba lép, felerősítve vagy gyengítve a két személyiség egymás jegyeit.

A lehetséges ének az identitás részeit képezik. Minden én tud egy másik létezésének a lehetőségéről. Minden meg nem valósult cselekedet valójában megvalósul, nem szab határt semmi annak, hogy egy véghez nem vitt feladat be ne teljesednek a maga lehetséges valósásában. Akárhány alternatív énünk is legyen, mindegyik akkor keletkezik, amikor elképzelünk egy másik lehetséges eseményt, amit nem vittünk véghez. Ez akár jelentheti a korábbi példát is, hogy tüsszentünk, vagy nem tüsszentünk. Minden elképzelt cselekedet során a a tudat létrehozza lehetséges identitását, amely egy másik alternatív valóságban fejti ki saját világát pontosan úgy, ahogy mi is tesszük.

Nem vagyunk azonosak alternatív énjeinkkel, mégis részét képezik a teljes identitásnak. Különböző utakat járnak be a lehetséges események különböző szálain és minden szál egymás mellett, párhuzamosan halad. Előfordul, hogy bizonyos információk átjutnak hozzánk valamelyiktől, vagy éppen mi küldünk át mentális információkat tudattalanul. Az információ átvitelét sok minden okozhatja. Például egy intenzív emocionális élmény. Megérezhetjük a veszélyt, amit már átélt egyik énünk, így a veszélyérzet meg fog minket gátolni abban, hogy bizonyos cselekedeteket véghez vigyünk. Ugyanígy megérezhetjük a boldogságot, ami arra késztethet minket, hogy valamit megtegyünk. A megérzések nagy része mögött az alternatív ének üzenetei állnak. Még egyszer mondom: ezeket tudattalanul bocsátjuk ki magunkból. Ha valamelyik énünk erre fogékony, akkor észlelheti ezeket az üzeneteket és vagy elfogadja őket vagy nem.

Jane Roberts: Seth könyve és Seth megszólal nyomán | Stefan Keller képe a Pixabay -en.