Home Hírek Amelia Earhart a japánok áldozata lehetett?

Amelia Earhart a japánok áldozata lehetett?

787
0
Megosztás
Egy új elmélet szerint Earhart és Fred Noonan fogságba esett a japánoknál, majd kivégezték őket.

Amikor Amelia Earhart 1937-ben eltűnt a Csendes Óceán felett, hogy körbeutazza a Földet egy Lockheed 10 Electra-val, a kérdés, hogy mi történt vele, a történelem egyik legkitartóbb rejtélyévé vált.

 Mialatt a figyelem középpontjába az állt, hogy Earhart és navigátora Fred Noonan lezuhant és számkivetettként egy Nikumaroro nevű távoli szigeten haltak meg, egy másik elmélet szerint – amely egyébként a History Channel egyik műsorában, Amelia Earhart: Az Elveszett Bizonyíték-ban vetődött fel – elfogták őket a japánok és Saipan szigetére vitték őket.

William Sablan szerint, aki egy Chamorro-n élő lakos, a nagybácsija Tun Akin Tuho abban a börtönben dolgozott, ahol a híres pilóta és navigátora fogságban volt.

A történet szerint az 1930-as években két kaukázusi rab – egy férfi és egy nő – Saipan börtönébe lettek toloncolva hajóval miután repülőjük lezuhant az óceánon.

Állítólag három napig voltak a börtönben mielőtt kivégezték őket. Sablan nagybácsija szerint az amerikai hatóságoknak később sikerült mindezt kiderítenie és a holttesteket hazaszálította.

Az, hogy a két rab valóban Earhart és Noonan volt-e, továbbra is rejtély.

USA Today / paranormal.hu