Home Cikkek Amerikai legfélelmetesebb pszichiátriája

Amerikai legfélelmetesebb pszichiátriája

508
0
Megosztás

A festői szépségű Tauntonban, Massachusetts államban található az Állami Elmegyógyintézet, később persze újabb épületeket adtak hozzá a területhez. Az eredeti ház a Kirkbride volt, amely már százötven éve áll a helyszínen. 

1
Az intézet 1975-ben zárta be végleg a kapuit, de a falak között találkozhatunk a történelem legborzalmasabb gyilkosaival. Köztük volt Jane Toppan, aki a Cambridge kórház nővére volt, és szeretett atropinnal és morfiummal kísérletezni.

2
Jane-nek állítólag az volt a célja, hogy a lehető legtöbb embert gyilkoljon meg. Összesen 31-el sikerült végeznie, és a pszichiátriai intézetben maradt egészen 1938-ban bekövetkezett haláláig.
Lizzie Bordent fiatal nőként vádolták azzal, hogy meggyilkolta édesapját és mostoháját egy csákánnyal. Ő szintén a Tauton falai között töltötte életét.
3
A lakóknál csak a személyzet lehet félelmetesebb. Röviddel a zárás előtt rengeteg páciens érezte magát rosszul, amikor bementek a pincébe, amelynek megvolt a maga oka. A húszas években a páciensek rengeteg orvost láttak, akik betegeket hurcoltak el a pincébe. Őket sohasem látták újra. Állítólag sátánista rituálékat végeztek el rajtuk, amit sohasem bizonyítottak, de ennek ellenére rengeteg beteg paranoiában élte le az életét.

4

Miután a Kirbride épületet véglegesen bezárták 1975-ben, azonnal enyészetnek indult. Hosszú éveken keresztül üresen állt, a legtöbbször gyerekek lógtak ott. Emellett rengeteg paranormális nyomozó indult a helyszínre. 1999-ben az épület szépséges tornya összeomlott, majd 2006-ban tűz ütött ki a központi épületben, amely lerombolta a belső részeket. 2009-ig a bal szárny érintetlen maradt, de ekkor a város azt is lebontotta.

Bizzarium