Home Földönkívüliek Amerikai UFO észlelések az 1970-es évekből

Amerikai UFO észlelések az 1970-es évekből

0

Késő estére járt 1970 júniusának közepén a New York állambeli East Aurorában. Patrick anyukája és lánytestvére a garázsban voltak elfoglalva valamivel, de a 11 éves Patrick-et ez nem kötötte le. Ő inkább kosárlabdátott az utcán lefekvés előtt. Éppen dobóhelyzetet keresett, amikor arra lett figyelmes, hogy fény közeledik felé az égen. Első gondolata az volt, hogy biztosan csak egy repülőgép vagy egy helikopter, nem nagy ügy.

Dobott mégegyet, majd elment a labdáért. Ekkor újra ránézett a közeledő fényes tárgyra. Feltűnt neki, hogy a tárgy nem ad ki semmilyen hangot. Figyelemmel köette, ahogy a jármű lassan és hangtalanul átrepült a szomszédban lévő magas juharfák felett. Eközben Patrick teljesen tehetetlen volt; elképedve nézte, ahogy az a valami suhan az égen.

Amikor a tárgy közelebb ért hozzá, sikerült megállapítania, hogy gömb alakú volt és sárgás fényű. Amikor már csak néhány háznyira volt, akkor vette észre, hogy a jármű pilótafülkével is rendelkezik.

Két alakot vett észre a fülkében. A jobb oldali mintha csak egy vezérlőpult előtt állt volna. A másik alak éppen ült. A lényeknek kerek fejük volt és vékony testük. Körülbelül tíz percig figyelhette a járművet, amikor az elrepült. Ekkor szólt a nővérének is, hogy jöjjön ki a ház elé. Mielőtt még kiért volna, Patrick látta, ahogy a tárgy nagy sebességgel a magasba emelkedik és eltűnik.

A nővére ugyan nem látta a jelenséget, de látva bátyja izgatottságát, rögtön tuda, hogy történt valami. Patrick ekkor rápattant nővére biciklijére és az iskola parkolójába ment, abban a reményben, hogy egy másik szögből is szemügyre tudja venni a tárgyat. Sajnos azonban csillagokon kívül nem látott mást.

A történet mellett tekintsük át, milyen észlelések történtek New York államban az 1970-es években:

1970 augusztus 9:

Egy Rotterdam városbeli lakos a háza előtt volt, amikor valami szokatlan dolgot pillantott meg az égen és az egyáltalán nem tűnt repülőgépnek. Amikor közelebbről is szemügyre vette, elmondta, hogy csészealj formájú volt, majd hirtelen nagy sebességgel eltűnt.

1971 Július 10:

Egy Bayside Queensben élő lakos és családja egy fényes korongot figyelt meg az égen villanyoszlopokhoz közel.

1972 nyara:

Egy Merric nevű település lakója biciklizés közben vett észre egy tűzgolyóhoz hasonló tárgyat, amely függőlegesen haladt.

1972 szeptember:

Nyolc katonah-I lakos egy különös, fénylő tárgyat figyelt meg, amely egy mezőn lebegett a fák magasságában. A beszámoló szerint a tárgy változtatta a színét, majd nagy sebességgel elrepült.

1973 július 10:

Több geneso-i lakos egy henger alakú tárgyat figyelt meg, amely lassan haladt a fák magasságában. A jármű a megyei út mentén haladt, melyet két helyi rendőrségi, egy szövetségi és egy polgári autó követett mintegy 10 km-en keresztül.

1975 augusztus:

Egy sanborn-I család a 31-es állami úton haladt, amikor hirtelen az égből egy tárgy ereszkedett le és kezdett el lebegni az autó előtt, megrémisztve a családot.

1975 július 1:

Néhány bethpage-i lakos nyári összejövetelt tartott, amikor egy különös tárgyra lettek figyelmesek, amely a Grumman Repülőtér közelében lebegett. Korong alakja volt, szélein világító fényekkel.

Syracuse New Times | paranormal.hu