Home Földönkívüliek Anglia nem tervez UFO vizsgálatot

Anglia nem tervez UFO vizsgálatot

0

Úgy tűnik, hogy az amerikai kormány UFO-jelentésének közelmúltbeli közzététele nem nyűgözte le az Egyesült Királyság politikusait. Miután a Pentagon megerősítette az azonosítatlan légi jelenségek tevékenységét az USA légterében, azóta más országok kormányai is megvitatják, hogy mit kezdjenek ezzel az információval.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt napokban a Konzervatív Párt korábbi kincstárnoka, Viscount Ridley vetette fel a kérdést, hogy a brit védelmi minisztérium komolyan veszi-e a témát.

Az amerikai jelentés több lehetséges magyarázatot is kínál. Nem zárja ki, hogy ezek nagyon gyors képességű katonai repülőgépek, vagy akár földönkívüli jelenségek is lehetnek.

Ridley Goldie bárónőtől kérdezte meg, hogy az Egyesült Királyság mennyire veszi komolyan a légtérben lévő azonosítatlan tárgyakat.

Válaszában Goldie bárónő államtitkár azt állította, hogy a Védelmi Minisztérium nem rendelkezik azonosítatlan légi jelenségekkel és hogy a Védelmi Minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az Egyesült Királyság légterét, hogy azonosítsa az ilyen tárgyakat, továbbá szükség esetén reagál is bármilyen fenyegetésre. Ugyanakkor a Védelmi Minisztérium nem tervezi, hogy saját jelentést készítsen az UAP-ról, mivel több mint 50 éve egyetlen ilyen jelentés sem utalt arra, hogy az Egyesült Királyságot bármilyen katonai fenyegetés érte volna. – zárta szavait.