Home Földönkívüliek Aprólékosan részletezi egy új levél a Roswellnél lezuhant UFO roncsait és annak...

Aprólékosan részletezi egy új levél a Roswellnél lezuhant UFO roncsait és annak utasait

0

A roswelli incidens egyik katonai szemtanúja által írt levél részletesen beszámol a helyszínen látott űrhajókról és humanoidokról. Azt írja, hogy a lények bőre a cápáéra hasonlított, mindkét kezükön hat ujj volt, és nem voltak látható nemi szerveik.

A Roswell-i incidens 1947-ben történt Új-Mexikóban, és sokan úgy gondolják, hogy nem egy légierő léggömbje, hanem földönkívüli objektum zuhant le. Nem segítette a helyzetet az a tény sem, hogy 1947. július 8-án a Roswell Army Air Field tévesen kiadott egy sajtóközleményt, amelyben azt állították, hogy egy repülő korongot találtak egy Roswell melletti farmon, majd gyorsan visszavonták a közleményt, és a tárgyat időjárási léggömbre cserélték.

Évtizedek teltek el a roswelli incidens óta, és számtalan amatőr detektív próbálta kideríteni az igazságot arról, hogy mi történt 1947-ben.

Azonban egy levél, amelyet a Mystery Planet paranormális blog kutatói szereztek meg, szemtanúk vallomását tartalmazza a 414-es csoport egyik tagjától, akit azért küldtek, hogy segítsen eltussolni egy földönkívüli repülő csészealj lezuhanását.

A nagyon hosszú levél egy nagyszámú iratból és levélből származik, amelyet Stanton Terry Friedman fizikus és ufológus szerzett az évek során, akit ők “a legtekintélyesebb civil nyomozónak neveznek a Roswell-ügyben”.

A levél egy Shawn nevű férfi apjától származik, aki egy katonai csoport tagja volt, amely az eset után az események eltussolásában segédkezett. A levél sok részletet tartalmaz az űrhajóval és a lényekkel kapcsolatban, amelyeknek azonosítása és eredete a mai napig rejtély marad.

Az apja szerint a lezuhant tárgy hajtóműve teljesen más volt bármilyen ismert repülőgépétől – márpedig ő értett hozzá, hiszen repülőgépmérnök volt.

Elmondása szerint sok kisebb, vékony fémdarab volt a helyszínen, de a tárgy alakja nem hasonlított repülőgépre. Minden egy furcsa fémötvözetből készült, ami könnyű és erős volt. Néhány darabot nem lehetett meghajlítani, míg mások rendkívül hajlékonyak voltak. Voltak olyan darabok is, amelyek kívülről rozsdásnak tűntek, vagy nagyon nagy hőhatásnak voltak kitéve.

A roncsokon sehol nem voltak észrevehető hegesztési varratok vagy szegecsek, és apja szerint úgy nézett ki, mintha az egész hajót valahogy egy darabból öntötték volna.

Egyáltalán nem voltak motorok vagy mozgó alkatrészek, sem propellerek, fúvókák vagy fúvókák. Nem voltak látható kábelek, kapcsolók, műszerek, vákuumcsövek vagy bármilyen elektronika. Voltak azonban hosszú, kis lámpáknak tűnő műszerek, de ezeknek nem volt látható funkciójuk. Néhány darabon furcsa írásjelek voltak, olyan írás, amilyet apja még soha nem látott – bár csak a hajó belsejében; kívülről nem voltak jelek.

Volt egy csomó laza tárgy is, amelyeknek nem volt látható rendeltetése. A legfurcsább tárgyak, amiket elmondása szerint talált, egy gyerekméretű fém fekvőülések voltak, a fej, a test, a karok és a lábak bevágásaival, beleértve a kezek bevágásait is, amelyekben hat ujjnak jutott hely. Holttestek nem voltak a romok között.

A szemtanú szerint három jégbe csomagolt kis holttestet pakoltak fel a gépére, amelyek bomlásnak indultak és bűzlöttek. Azt mondták neki, hogy ők a lezuhant hajó legénysége.

A lények apró és törékeny humanoidok voltak, bőrük olyan volt, mint egy cápáé, szokatlanul nagy fejjel, két karral, hat ujjal mindkét kezükön, két lábbal, két nagy szemmel, szemhéj nélkül, szájjal és orral, fül, fogak és nemi szervek nélkül, és tökéletes méretben és alakban illettek az űrhajó belsejében formázott fém fekvőülésekhez, amelyeket a roncsok között látott.

Shawn apját és a legénység többi tagját azonnal kikérdezték a hírszerzés ügynökei, akik megparancsolták nekik, hogy soha ne beszéljenek arról, amit láttak, és titoktartási nyilatkozat aláírására kényszerítették őket, amelyet hazaárulás terhe mellett hajtottak végre.

Azt is elmondta, hogy a roncsot valahová egy hangárba vitték, és gondosan összerakták, mint egy óriási kirakóst, felfedve egy csészealj alakú hajót.

Az általa megfigyelt vagy később megtudott dolgok között szerepel még, hogy a hajó belsejében lévő írást soha nem fejtették meg, továbbá amikor elektromos áramot kapcsoltak a hajó egyes részeire és a benne lévő anyagokra, azok megváltoztatták alakjukat és furcsa tulajdonságokat mutattak. A hajó váza és törzse olyan vezetékeket és áramköröket tartalmazott, amelyek szabad szemmel nem voltak láthatók. Ami a lényeket illeti, keringési rendszerük volt, de emésztőszervük nem. Megállapították, hogy a baleset oka villámcsapás volt, amely a hajóba csapott. A hajó eredetét soha nem sikerült megállapítani, viszint azt megállapították, hogy a hajó a fénysebességnél gyorsabban tudott utazni és manőverezni.

A lények egyfajta vezeték nélküli technológián keresztül kapcsolódtak a hajóhoz, és hogy a lények agya szolgált hajó fedélzeti számítógépeként szolgált. Ezen okok miatt a megtalált hajót soha nem tudtak működőképessé tenni, és voltak később sikertelen kísérletek a lények klónozására is. Apja szerint a lények telepatikusan irányíthatták az űrhajót. Shawn szerint ki kellene fejleszteni a technológiát és kereskedelmi forgalomba kellene hozni, de ehhez nincsenek meg a szükséges forrásai.

Kitalált történetről lenne szó vagy ez a levél tényleg képes lehet megváltoztatni a világot?

Fotó: CC BY-SA 4.0 MjolnirPants