Home Paranormális jelenségek Árusítják a kísértetjárta ház törmelékeit

Árusítják a kísértetjárta ház törmelékeit

0

A Boleskine házat egykor egy híres okkultista, Aleister Crowley birtokolta. A Loch Ness mellett lévő ház maradványait most csomagokban adják el a jelenlegi tulajdonosok.

A Loch Ness-i tó délkeleti részén elhelyezkedő egykori Boleskine házat a 18-dik században építették; egy olyan területen, ahol különös jelenségek fordultak elő.

Aleister Crowley-ról azt tartották, hogy a világ leggonoszabb embere. Ő 1899 és 1933 között élt a házban és fekete mágjához kapcsolódó rituálék színhelyeként használták.

Az épületet két súlyos tűzvészt élt át. Nemrég egy csoport befektető megvásárolta, akik létre is hozták a Boleskine Ház Alapítványt abban a reményben, hogy visszaállítják eredeti állapotát.

Most, hogy támogatást szerezzenek a felújításra, kisebb zacskókban árúsítják a ház elégett maradványait, amelyhez tanúsítvány is adnak. Egy zacskó 400 gramm kőtörmeléket tartalmaz, melyet 65 dollárért lehet megvásárolni az eBay-en.

A kőtörmelékek egyébként a 2019 július 31-én történt tűzvészben keletkeztek, amikor a ház leégett.

A végső cél pedig az lesz, hogy a házat spirituális zarándokhellyé, illetve vendégházzá alakítsák. A befektetők szerint az épület történelmi-örökségi kincs, melyet meg kell őrizni a jövő generációja számára. A remények szerint a kultúra és a tudomány részét is képezheti majd a ház egyszer.

Inverness Courier | paranormal.hu