Home Cikkek AUSZTRÁLIA LEGHÍRESEBB UFO-ÉSZLELÉSEI

AUSZTRÁLIA LEGHÍRESEBB UFO-ÉSZLELÉSEI

0

1993 egyik estéjén félkilenc tájban különös objektumot láttak az utcai lámpák felett mozogni Melbourneben. Az észlelés mindössze hat-hét másodpercig tartott, de mély nyomot hagyott a szemtanúkban.


? A 33 éved Melissa elmondása szerint nem hisz a földönkívüliek és az ufók létezésében, de fiatal korában történt vele egy eset, amire azóta sem talál magyarázatot. Az nap esete hazafelé tartott a barátaival, s éppen a Warrandyte-nál lévő folyónál haladtak el, amikor észrevette, hogy valami a levegőben, ami az autójuk felé tart.?

china_05_03_14

ilustracionAz a valami rendkívül gyorsan haladt az utcai lámpák felett, szinte súrolta azokat, majd elhúzott a gépkocsijuk felett és tovább folytatta az útját. A hölgy leírása szerint a korong alakú repülő objektum körülbelül egy méter hosszú lehetett, és a tetején kis kupola látszódott. Tömör, fekete átlátszatlan volt, a szélén neon színű fények izzottak.

Melissa szerint volt valami szokatlan az objektummal kapcsolatban: ez pedig a sebessége és mozgásának szabályossága. Ügyesen lebegett, majd zökkenőmentesen haladt az utcai fények felett, mintha egy láthatatlan vonalat vagy utat követne, végül felgyorsult és pillanatok alatt eltűnt.

A Maslin-tengerparti fotók

ilustracionErick Thomason a tengerparton sétált 1993. március 10-én, amikor ? legnagyobb meglepetésére ? egy objektum emelkedett ki az óceán habjai közül, majd elkezdet felé repülni. Ahogy a furcsa tárgy közelebb ért, Erick elővette a fényképezőgépét és készített néhány felvételt.

Hűvös volt aznap reggel, mindössze 14 fokot mutatott a hőmérő és erős szél fújt nyugat felöl. A napot hatalmas felhőréteg takarta el. A 69 éves férfi egyszer csak furcsa hullámzást észlelt az óceán felszínén, majd pár másodperc múlva eltűnt egy szokatlan repülőszerkezet a hullámok közül. A tárgy világosszürke színű volt, időnként forgott, és három lába volt. Hirtelen elindult a szemtanúk felé, ekkor sikerült néhány felvételt csinálnia kb 400 méter távolságból.

ufo_ocean_yvt2

Hamarosan egy másik tárgy tűnt fel az égen, az elsőtől északra. Korong alakja volt, és az alján három éles fénypontot lehetett látni. Egyenesen az első objektum felé tartott, majd mintha elakadt volna egy röpke pillanatra, végül folytatta az útját, és eltűnt a nagyobbik szerkezetben. Az először észlelt objektum ekkor felemelkedett és hihetetlen sebességgel elrepült.

A Thomason által készített képeket több szakértő és ufólógus is megvizsgálta, akikben felmerült a tréfa lehetősége is. A negatívok elemzése és a szemtanúk megbízhatóságának ellenőrzése után azonban arra jutottak, hogy Erick Thomason valóban látta és lefényképezte az idegen űrhajókat.

Lebegő kereszt

M. D. és felesége érdekes észlelésnek volt szemtanúja 1998. augusztus 27-én este kilenc óra tájban Echucában. A házaspár Dél-Ausztráliából tartott hazafelé, és megálltak Echucánál egy gyorséteremnél, hogy egyenek valamit. Épp leparkoltak, amikor körülbelül két kilométerre tőlük egy fényesség jelent meg az égen, ami pár másodperc múlva hihetetlen sebességgel eltűnt. A férfi először repülőgép-szerencsétlenségre gondolt, hiszen nagyon közel volt a helyi repülőtér, de mint kérdezősködésére kiderült, semmi ilyen nem történt.

Háromnegyed tízkor elhagyták Echucát, s 3-5 kilométer után egy piros fény jelent meg az égen tőlük jobbra. Először repülőgépre vagy helikopterre gondoltak, ami rendkívül alacsonyan száll, s úgy tűnt, leszálláshoz készülődik.

Ilusztráció

Amikor a szemtanúk közelebb értek, megálltak, s ekkor a tárgy felettük lebegett 75-150 lábnyira. Úgy hitték, rendőrségi helikopter van felettük, hiszen normális navigációs fények látszódtak rajta. A tetején egy piros fénysor volt, s azon a részen, amiről úgy gondolták, hogy a gép hátsórésze, szintén piros fény villogott. A tárgy 30-45 másodpercen keresztül lebegett felettük, de az autóban ülve nem tudták megítélni az alakját.

A férfi kiszállt a kocsiból, de a felesége nem, annyira meg volt rémülve. A férj jobban szemügyre vette az objektumot, amely nem tűnt ?hagyományos? repülőgépnek. Hatalmas volt, és úgy látszott, mintha négy szárnyat egymásra tettek volna kereszt alakzatban. Hat láb átmérőjű lehetett. Mindegyik szárny körülbelül húsz láb hosszú volt és piros színben izzott. A tárgy semmilyen hangot nem adott ki, még motor vagy rotor hangot sem. Tökéletes csend honolt körülötte. Egy fehér fény látszódott az elején, ami lefelé mutatott ugyan, de nem látszódott a fénysugár. Rendkívül vakító volt. Mielőtt a fehér fény kialudt, a férfi még látta a gép alját, ami szürkés fémből készülhetett.

Hamarosan az objektum megmozdult, majd nagyon gyorsan elrepült. A házaspár egy ideig követte a repülő szerkezetet, ami körülbelül egy kilométer után újra megállt, mintegy ötven lábnyira a föld felett, majd elindult. A férfi a tárgy sebességét 300-400 km/h-ra saccolta. Közel nyolc perecen keresztül nézték még az objektumot, ami ugyan olyan hirtelen tűnt el, mint ahogy megjelent az égen. Később kiderült, hogy az észlelésnek számos szemtanúja volt, akik megerősítették M. D. beszámolóját.

Latogatok.hu