Home Földönkívüliek Avi Loeb csillagász megszólalt az UFO kutatás kapcsán

Avi Loeb csillagász megszólalt az UFO kutatás kapcsán

0

A Harvard Egyetemen dolgozó Avi Loeb neve az utóbbi években egyre ismertebbé vált, köszönhetően annak, hogy ő is részt vesz a földönkívüli intelligenciára utaló bizonyítékok felkutatásában.

Legújabb vállalkozása a Galileo projekt, melynek célja, hogy rátaláljon idegen technológia lenyomataira a világűrben.

Nemrégiben a bostoni GBH rádió egyik műsorvezetőjének, Arun Rath-nak adott interjújában további részleteket árult el a projektről, valamint az azonosítatlan légi jelenségekről (UAP) szóló, nemrégiben kiadott Pentagon-jelentésről is beszélt.

“Ha ezekre a jelenségekre van valamilyen hétköznapi magyarázat, ám legyen. Akkor úgy is megtudunk valami újat.” – mondta. “Biztosan valami különleges jelenség zajlik a légkörünkben. Viszont ha figyelmen kívül hagyjuk őket, akkor nem tanulunk semmi újat, akik pedig továbbra is sürgetik majd a vizsgálatokat, nevetség tárgyává válnak.”

A Pentagon UFO-jelentésével kapcsolatban hozzátette:

“Nos, sajnos a nyilvánosságra hozott bizonyítékok minősége eléggé gyenge. Tudják, a vadászgép pilótafülkéjében lévő kamera meglehetősen rázkódott. Ezt a felvételt nem lehet tudományos vizsgálathoz felhasználni és nincs is teljes kontroll a kísérleti felett. A tudományban nem támaszkodhatunk a szemtanúk vallomásaira sem.”

“Olyan műszerekre van szükségünk, amelyek kvantitatív adatokat rögzítenek, amelyeket lehet elemezni, és mi azt tervezzük, hogy ilyen berendezéseket vetünk be. Mi tanúvallomások és jelentések tanulmányozása helyett inkább adatokat szerzünk be, melyek alkalmasabbak a tudományos vizsgálatokra.”