Home Cikkek Az amerikai hadsereg alkalmazottainak 2001-ben utasítást adott ki a Védelmi Minisztérium, hogyan...

Az amerikai hadsereg alkalmazottainak 2001-ben utasítást adott ki a Védelmi Minisztérium, hogyan fényképezzenek UFO-kat

164
0
Megosztás

Egy titkosítás alól nemrégiben feloldott Védelmi Minisztériumi dokumentumban az amerikai hadsereg protokollokat állít fel személyzete szám…

Egy titkosítás alól nemrégiben feloldott Védelmi Minisztériumi dokumentumban az amerikai hadsereg protokollokat állít fel személyzete számára arra vonatkozóan, hogy hogyan készítsenek fényképeket és videókat egy ismeretlen repülő tárgyról.

Az 2001-ben készült “DoD Instruction 5040.6, Life-Cycle Management of DoD Visual Information (VI)” című dokumentum 27 oldalon irányelveket tartalmaz azt illetően, hogy egy katonai személy hogyan rögzítsen, őrizzen és adjon át mindenféle vizuális anyagot, például fotókat és videókat.

Bár a dokumentum nagy része a vizuális adatok összegyűjtésére és tárolására vonatkozó alapszintű műveleti eljárást részletezi, az UFO-k dokumentációjára vonatkozó konkrét hivatkozásokat is tartalmaz.

Az alábbi táblázat olyan képeket érint, amelyek UFO-kat és egyéb légi jelenségeket rögzítenek, amelyek nem nyilvánvalóan azonosíthatók, mint hagyományos repülőgépek vagy rakéták. A táblázat az egyes képkategóriákhoz rendelt prioritást is felsorolja, és megfelelő kezelési utasításokat nyújt.

Az alábbi táblázat két különböző fejezete vonatkozik a különös légi jelenségekre. Az egyik címe: “Légi repülő tárgyak, melyek nyilvánvalóan nem azonosíthatók, mint hagyományos repülőgép” és a többi “légi jelenség (beleértve a mozgó fényeket és hasonló jelenségeket).

A katonai személyzet UFO-król készült fotóinak és videóinak benyújtási eljárása egyszerű, analóg filmfelvétel vagy videó esetében digitális másolatokat kell készíteni, és minden anyagot – beleértve az eredeti negatívokat is – elküldeni a mostanra már megszűnt Védelmi Vizuális Információs Központnak (DVIC). 2011-től az egész DVIC a Védelmi Képkezelő Műveletek Központja (DIMOC) keretén belül működik.

Egy elemzésében Paul Dean UFO kutató és blogger, aki ezeket a dokumentumokat az információ szabadságáról szóló törvény segítségével feltárta azt mondta:

Különösen furcsa a táblázatban az, hogy amikor azt határozza meg, hogy mit fotózzanak és mit ne, nem homályosan beszél az ‘UFO-król’ … Teljesen meghatározza mind az ‘azonosítatlan repülő objektumokat’ azok leírásával, illetve a ‘légi jelenségeket’.” (1)

Továbbá az is furcsa, hogy a katonai személyzet utasításokat kap az UFO megfigyelésekkel kapcsolatban, mivel az amerikai hadsereget hivatalosan nem érdekli a téma. Amikor az Egyesült Államok Légiereje 1969-ben felhagyott az UFO-k hivatalos vizsgálatával, a Project Blue Book-al, elfogadott tény volt, hogy egyetlen kormányhivatal sem foglalkozik az UFO témával. Az 1970-es évektől kezdve a hadsereg kifejezte, hogy a kormányban senki sem kezeli az UFO megfigyelési jelentéseket, képeket, videókat vagy bármi hasonlót. Szerintük ezzel csak az őrültek foglalkoznak.


Ez a Védelmi Minisztériumi dokumentum ugyanakkor azt bizonyítja, hogy a hadsereg UFO-k iránti érdeklődése 1969-ben nem ért véget. Dean szerint,

Hogyan tudnak pléhpofát vágni az UFO témával kapcsolatban, amikor egyszerű angol nyelven odalökik a fegyveres erők számára, hogy emésszék meg? Tényleg képeket kérnek az átkozott UFO-król!

Dean azonban rámutat arra, hogy az UFO nem feltétlenül egyenlő más világból érkező idegenekkel, de érdekes kérdést vet fel. Mi folyik az égen, hogy a hadsereg aktív protokollokat hoz létre, hogy összegyűjtsék az UFO-ról készült képeket?

Dean rávilágít arra, hogy a dokumentum elválasztja az ismeretlen légi jelenség fogalmát, például a furcsa meteorológiai és természeti eseményeket, és egy repülő tárgyat, “amely nyilvánvalóan nem azonosítható hagyományos légi járműként“.

Ez egy újabb példája az amerikai katonai doktrínának, amely specifikusan kezeli az ‘UFO-kat’, mint különböző dolgokat más légi objektumoktól annak ellenére, hogy az amerikai hadsereg biztosított afelől, hogy az UFO-k nem tartoznak a hatáskörébe.

Dean és más UFO kutatók folyamatosan vizsgálják a titkosított dokumentumokat, amelyek világossá teszik a jelenség egészének valódi kettősségét. A felszínen a hadsereg nyíltan nem érdekelt az UFO kérdések vizsgálatában, ám a titkos dokumentumokban továbbra is szabályokat fogalmaznak meg arról, hogy hogyan kezeljék a róluk készült fénykép vagy videó bizonyítékokat.

Mindennek azonban két értelme van. Az egyik, hogy a hadsereg nyilvánvalóan nem akarja, hogy kiderüljön, hogy furcsa tárgyak repkednek az égbolton. Talán nem is annyira az idegenekről van szó, hanem, hogy a külföldi hatalmak az amerikai légteret használják arra, hogy a legújabb csúcstechnológiájú játékaikat teszteljék. Talán a katonai személyzetre vonatkozó szabályok amiatt készültek, mert néhányan titkos orosz sugárhajtású gépekről készítettek felvételeket, amelyek a katonai hírszerzés számára ismertek, de senki másnak nem. A gyakorlatlan szem számára nem szokványos dolgoknak nézhetnek ki az új kialakításuk miatt, de a magas rangú katonai vezetők, akik figyelik ezeket egy ideje, csak újabb és fejlettebb repülőgépek.

(1) – http://ufos-documenting-the-evidence.blogspot.hu/2017/05/us-department-of-defence-manual.html

A teljes dokumentum itt olvasható, melynek 53. oldalán található az UFO-kra vonatkozó rész.

 ujvilagtudat.blogspot.hu