Home Földönkívüliek Az angol város, melyet UFO-k támadtak

Az angol város, melyet UFO-k támadtak

0

Az 1960-as években különös dolgok történtek egy angol Wiltshire nevű városban. Jelentések érkeztek leálló autókról, pusztuló madarakról, zümmögő hangról, földrengésekről, fényekről, gabonakörökről, de még elrablásokról is. Mi történt valójában?

Az egyik megfigyelés szerint repülő objektumok repültek át a Battlesbury erődítmény és annak dombja felett, ahol megálltak és körülbelül egy percig lebegtek. Ekkor az egyik 90 fokos szögben óriási sebességgel kilőtt, amit aztán a többi három jármű is követett.

Az emberek a mai napig válaszokra várnak azzal kapcsolatban hogy mi állt a rejtélyes UFO észlelések mögött délnyugat Angliában, melynek híre végigsöpört az egész országon és nemzeti színtéren is megjelent a vita.

A warminsteri eset az egyik legrejtélyesebb UFO ügy, amely Angliát érintette. Habár 1965 előtt is történtek UFO észlelések abban a régióban, ez az év volt a legjelentősebb az észlelések számát tekintve.

1965 augusztus 7-én egy robbanásszerű hangot lehetett hallani, melybe beleremegtek Boreham Field házai. A robajt követően hatalmas narancssárga fényt lehetett látni az égen amely zúgó hangot adott ki magából.

De érkeztek jelentések furcsa hangokról, melyek galambok pusztulását is okozták. A jelenséget később úgy nevezték el, hogy a Warminsteri Dolog. Akik jelentést tettek a jelenségekről, szinte mind beszámoltak az objektumokat kisérő hangokról és furcsa eseményekről is.

A legtöbb észlelés Cradle Hill-en és Clay Hill-en történt, ezek a várost körbevevő területek. A közelben, pontosabban a Salisbury Síkság sarkában katonai terület is található.

Paranormális jelenségek észlelése nem volt korábban sem ismeretlen ezen a helyen. Már az 1950-es években is számoltak be esetekről, mindez azonban 1965-ben teljesedett ki. Karácsony tájékán a lakosok tanácskozást is összehívtak a városházán, hogy megvitassák a jelenséget és azt, hogy mit tegyenek. Sokan reménykedtek abban, hogy a megbeszélésen a hatóságok előállnak magyarázattal, azonban ez nem történt meg és a mai napig rejtély övezi az esetet.

Az 1965-ös nyilvános találkozót követően a hírek szárnyra kaptak nemzeti, majd nemzetközi színtéren is. UFO kutatók és UFO vadászok érkeztek a helyszínre, továbbá könyvek is megjelentek a rejtélyről. A jelenségsorozat folytatódott egészen az 1970-es, majd 1980-as évekig. Ami az objektumokat illeti, volt közöttük fémes gömb, világító gömb, henger és csészealj alakú UFO egyaránt. Süvítő és visitó hangokat is lehetett észlelni.

2015-ben a jelenségre megemlékezve konferenciát tartottak a város Old Bell nevű hoteljében. A konferencián számos UFO kutató felszólalt, olyanok is, akik ott nőttek fel. Matt Lyons UFO kutató szóvá tette azt is, mennyi autós jelentette, hogy járműveik egyszerűen leálltak amikor UFO-k jelentek meg az égen a zajjal egyhuzamban. A jelenségekről készült egykori fotók és videók szintén alátámasztják, hogy valami történt akkor. Akár bizonyító erejük is lehet arra, hogy léteznek földönkívüliek.

Az állatok pusztulása is kérdéseket vet fel. Lehet, hogy az emberi fül számára nem hallható hangokat is kibocsátottak ezek az objektumok, melyek aztán az állatok vesztét okozták? Talán sohasem tudjuk meg.

Express | paranormal.hu