Home Cikkek Az Arecibo-üzenet

Az Arecibo-üzenet

0

1974 november 16-án az Arecibo Rádio Teleszkóppal kiküldtek egy jelet az űrbe, a cél az M13-as csillaghalmaz volt, ami 25 000 fényévre van a Földtől. A jel tartalmazza az emberiséggel kapcsolatos legfontosabb jellemzőket. Tartalmazta a DNS-ünk pontos leírását, az emberi magasságot, a kinézetünket, a földi populációt, a naprendszerünk bolygóit (kiemelve a Földet és a Napot), a bolygók sorrendjét, az Arecibo teleszkóp leírását (magasság szélesség stb.)

Természetesen mindez matematikai kódolással, Bináris kóddal leírva. Íme az üzenet képpé alakítva:

arecibomessage_28810.jpg

Ezek után 2001-ben jött egy válasz rá, méghozzá nem akárhogy. Az idegenek nem próbáltak rádiójelet visszaküldeni, egyszerűen csak beleírták az üzenetet egy rádióteleszkóp melletti gabonatáblába. Íme:

arecibogabona_71208.jpg

Nos, ez elég megdöbbentő főleg, hogyha rápillantunk a rajz azon részére ami arra utal, hogy 3 benépesített bolygóval rendelkeznek. A válaszból kiderült, hogy a Populációjuk: 12 milliárd fő. A másik dolog amit érdekesnek tűnik, az a legalsó ábra, ami a földi teleszkópnak megfelelő idegen eszköz. Íme egy kép ami 1 évvel korábban 2000-ben került a gabonamezőkre:

gabonakor_71207

Tegyünk fel magunknak néhány kérdést a válasszal kapcsolatban! Ha egy kicsit jobban szemügyre vesszük az üzenetet, az közelebb vihet a jó megoldáshoz. Egy fejlett földönkívüli civilizációt nem úgy kell elképzelni, mint ahogy azt a Hollywood-i filmekben látjuk. Nem biztos, hogy azért utaznák át a fél univerzumot, hogy megsemmisítsenek minket. Ezek a filmek csak az emberi természetet tükrözik vissza semmi mást. Egy fejlett civilizáció leginkább a békés élet és gondolkodás felé hajlik. Az emberiség még nagyon messze van a fejlett civilizációtól. A földönkívüliek tisztelik a természetet és nem képesek elpusztítani azt. Azért írták bele a gabonamezőbe, mert az ember által létrehozott mesterséges növényterület.

Latogatok.hu