Home Földönkívüliek Az ausztrál hatóságok UFO ügyei

Az ausztrál hatóságok UFO ügyei

0

Az UFO észlelések száma hosszú évtizedek óta Ausztráliában is jelentős. A hatóságokhoz rengeteg bejelentés érkezett már ismeretlen fényekről, megmagyarázhatatlan égi jelenségekről. De mit kezdenek mindezekkel az ottani hatóságok és szervek?

Először is azt kell tudni, hogy azonosíttlan repülő objektumokkal kapcsolatos észleléseket a Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet (CSIRO – Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) rögzített 1959 és 1981 között. A CSIRO ennek az aktának az első kilencven oldalát később átadta az ausztrál Nemzeti Archívumnak, ahol egy A8520 sorozatszámú és HM1/30 ellenőrzőkóddal ellátott iratként találhatók meg. 2012 decemberében ez az irat újabb 40 oldallal bővült és a korábbi 90 oldalból így 130 oldal lett.

Habár, az ausztrál tudományos társaság, a CSIRO korábban hivatalosan azt nyilatkozta, ők sosem foglalkoztak az UAP jelenségekkel (Unidentified Aerial Phenomena, vagyis azonosítatlan légköri jelenség), ennek ellenére, a közel másfél száz oldalas dokumentum szinte kizárólag olyan jelentéseket és szemtanúi beszámolókat tartalmaz, melyeket főként az Ausztrál Nemzetközösség tagjai, például Pápua Új-Guineából küldtek a CSIRO részére. De fellelhető benne J.A.Hennessey UFO kutatónak, az ausztrál állami vezetéshez írt és 1964. november 18-án kelt levele is, amelyben a kormány álláspontját firtatja az UFO jelenségek vonatkozásában.

Az nagyrészt géppel írt szöveg néhány helyen már nagyon megfakult ezért a róluk készült digitális másolat is alig olvasható, de az iratok között előfordulnak kézzel írtak is, néhány helyen pedig egyszerű rajzokkal is illusztrálták a beszámolókat. Az egyik jelentést, “Fények az égen” címmel, C.V. Singel, körzeti hivatalnok fogalmazta meg:

1965 július 5-én, hétfőn éjjel egy fényes, fehér fényt vettünk észre a Poseidonról (a hajó neve). A jelenséget magam, a hajó vitorlamestere és a legénység tagjai is látták. A fényt helyi idő szerint 18:56-kor pillantottuk meg és 19:03-ig látható volt, amikor is elment vagy eltűnt. A Poseidontól nyugatra (270 fok) és a horizonttól körülbelül 10 fokos magasságban volt. A fény sokkal világosabb, ragyogóbb volt, mint bármelyik egyébként látható csillag az égen, és a fehérsége, a szárazföldhöz képest való elhelyezkedése kizárja a bozóttüzet, mint magyarázatot. A vitorlamester jelentette az esetet Faiteli kapitánynak, aki naplózta a jelentést.

A 130 oldalas dokumentumot ide kattintva, majd a bejövő lap jobb oldali részén a “View digital copy” feliratra klikkelve lehet elérni. UFO észlelések tekintetében olykor a rendőrség is segíti a nyilvánosságot, hogy választ találjunk ezekre a jelenségekre. 2019 februárjában Broome város rendőrsége is nyilvánosságra hozott egy dokumentumot. Az általuk közzétett videóban különös fény látható az égen. A videót Kimberly Körzetben rögzítették, amely Nyugat Ausztráliában található. A videón jól látható, hogy az eset viharban történt.

A felvételen egy kör alakú fénylő tárgy jelenik meg rövid időre, majd halad és végül elhalványodik. A Nyugat Ausztráliai Rendőri Erők tisztje meggyőződve állította, hogy a felvétel alapján úgy tűnik, nem vagyunk egyedül.

A videó itt tekinthető meg.

Valóban elképzelhető, hogy a videón egy másik világból származó tárgyat látunk? Ha közelebbről megnézzük a videót, mégpedig az alsó jobb oldali sarkot, akkor azt láthatjuk, hogy az autó mozgása és a tárgy mozgása szinkronban van egymással. Lehet, hogy az autó fényszórói okozták a jelenséget?

A hatóságok igyekezetei ellenére sajnos nincsenek konkrét válaszok egyelőre.

A képen az ausztrál parlament épülete látható.

skeeze képe a Pixabay -en