Home Kriptozoológia Az Egyesült Királyság kormánya egykor delfineket akart felhasználni a loch nessi szörny...

Az Egyesült Királyság kormánya egykor delfineket akart felhasználni a loch nessi szörny levadászására

0
Claudia14 / Pixabay

A hírek szerint Margaret Thatcher kormánya egykor azt tervezte, hogy kiképzett delfinekkel vadászik a Loch Ness-i szörnyre.

A bizarr állítás az újra felbukkant jelentések jóvoltából származik, amelyek olyan titkosítás alól feloldott dokumentumokon alapulnak, amelyek először mintegy 20 évvel ezelőtt kerültek napvilágra.

Az akták szerint nem sokkal azután, hogy Thatcher 1979-ben miniszterelnökké vált, a kormány miniszterei részt vettek egy titkos tervben, amely szerint kiképzett palackorrú delfineket kölcsönöztek volna az Egyesült Államokból, csúcstechnológiás felszereléssel látták volna el őket, majd a legendás skót tó vizébe engedték volna őket, hogy egyszer és mindenkorra megoldják a Loch Ness-i szörny rejtélyét.

A cél az volt, hogy a turizmus fellendüljön azáltal, hogy bebizonyítják, hogy a világhírű szörny valóban létezik.

Még az is tervbe volt véve, hogy a szörnyetegnek jogi védelmet biztosítanak az orvvadászokkal és a fejvadászokkal szemben, amennyiben bebizonyosodik a létezése.

A bizonyíték arra, hogy a kormány engedélyt kért a terv megvalósításához, David Waymouth, a környezetvédelmi minisztérium köztisztviselőjének a skót belügyi és egészségügyi minisztériumban dolgozó Stewart Walkernek írt levelében található.

“Ez a minisztérium jelenleg két palackorrú delfin Amerikából történő behozatalára vonatkozó engedély kiadását fontolgatja Loch Ness feltárása céljából” – állt a levélben.

“Érdeklődtünk az Állatok Tudományos Hatóságának emlősszakértőinél, és az a véleményük, hogy nincsenek természetvédelmi vagy állatjóléti okok az engedély megtagadására. Nyilvánvaló azonban, hogy vannak más, főként politikai tényezők, amelyeket az engedély kiadása előtt mérlegelni kell”.

Ahogy azonban a történelem mutatja, a delfinek felhasználásának terve soha nem valósult meg.