Home A tudomány rejtélyei Az egykori Apollo űrhajós szerint rossz ötlet embert küldeni a Marsra

Az egykori Apollo űrhajós szerint rossz ötlet embert küldeni a Marsra

0

Bill Anders, az Apollo 8 egyik űrhajósa, akinek sikerült megkerülnie a Holdat, élesen bírálta azokat az erőfeszítéseket, melyeket a Mars meghódításáért tesznek. A BBC Radio 5 Live új ismeretterjesztő műsorában Bill Anders kifejtette, hogy embereket küldeni a Marsra nevetséges és meggondolatlan ötlet.

Anders szerint sokkal fontosabb dolgai lennének a NASA-nak, minthogy embert küldjön Marsra, ami ráadásul pénzkidobás. Az űrhajós felteszi a kérdést, hogy mi az értelme ennek, miért lenne ez jó nekünk. Azt is megemlítette, hogy a nyilvánosság egyébként sem támogatja annyira az ötletet, az embereket egyszerűen nem érdekli a dolog. Ráadásul ezek a vállalkozó kedvű egyének ott fognak meghalni, mert nincs meg a technológiánk a visszaküldésre, így gyakorlatilag a halálba küldjük őket.

Anders szerint inkább az űrszondák fejlesztésére kellene koncentrálnunk. Egykori társa, Frank Borman nem ennyire szkeptikus a projekttel kapcsolatban, de néhány dologgal egyetért. Borman elmondta, hogy szükséges felfedeznünk a Naprendszert és ennek valóban része az ember. A Mars misszió körüli marketing viszont túl van erőltetve. Borman szerint az amit Elon Musk állít a Mars kolónia megvalósításáról, röhejes.

Science Alert | paranormal.hu