Home Földönkívüliek Az elme, ahogyan a földönkívüliek látják

Az elme, ahogyan a földönkívüliek látják

0

Vajon hogyan gondolkodnak a földönkívüliek a saját elméjükről? Minden bizonnyal hiba lenne azt gondolni, hogy ugyanúgy képzelik el, mint mi. Az idő felfogása, koordináta rendszerekben való gondolkodás alighanem egy túlságosan leegyszerűsített formája a valóság érzékelésének. Egy fejlett civilizáció biztosan túllépett már ezen. Ráadásul ennek meg van az a hátulütője is, hogy egy ilyen egyszerűen gondolkodó elmét nagyon könnyű manipulálni is: a felette álló gonosz politikai rendszer könnyen befolyásolhatja kénye-kedvére.

Ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, milyen lehet egy földönkívüli elme, el kell felejtenünk a hagyományos geometriát. Ehelyett olyan dolgokra kell gondolnunk, mint a fekete lyukak technológiai kihasználása, féregjáratok használata, vagy a részecskék sokkal mélyebb ismerete. Az elme nem csak egyéni szinten, hanem evolúciós szinten is változik. Éppen ezért, attól függően, hogy mikor keletkezett az élet más bolygókon, az idő az intelligencia javára dolgozik. Minél több ideje él egy faj, annál okosabbá válik.

Azonban számtalan olyan dolog van, amely az idővel ellentétben gátolja az elme tágulását. Mi emberek gyakran mérgezzük magunkat alkohollal, drogokkal, és minden olyan egyéb dologgal, amely káros az agy számára. A tudatmódosító szerek módosítják a gondolkodást, ennélfogva beszűkítik az elmét is. Egy fejlett civilizáció bizonyára nem használ semmilyen hasonló káros anyagot. Több eltérítéses beszámoló állítja azt is, hogy a földönkívüliek nagy része nem rendelkezik nemmel. Így akár az is elképzelhető, hogy a szexualitást is kerülik, ezzel tiltólistára téve az alkohollal és drogokkal együtt.

A mi elménk folyamatosan elemzi a múltat és ehhez igazítja a jelent, így megalkotva az idő érzékelését. A múltban elsajátított tapasztalatot elraktározza, így válik nagyobbá annak integritása. Ha a földönkívüliek elméje független az időtől, akkor az elméjüknek nem telik időbe a tanulás sem. Az érzelmek terén is sokszor csődöt mondunk: ha valamilyen tragédia vagy negatív érzelem ér minket, akkor hajlamosak vagyunk elnyomni gondolatainkat, ezáltal gátat szabva a fejlődésnek. A gyermek gondolkodása azonban még nyitott: nem fog fel semmit sem tragikusan, hanem érdeklődve szemléli a világot. Nem hagyja, hogy az érzelmek eluralkodjanak rajta, különben nem fejlődne.

Lehet, hogy a földönkívüliek is a gyermeki érdeklődéssel szemlélik a világot? Ne feledjük azonban, hogy minden tapasztalás tapasztalás: ez egy egész életen át tart. Ha pedig okosan használjuk fel a rajtunk átmenő érzelmeket, abból még tanulhatunk is: egy krízis vagy egy tragédia lehet, hogy megtanít minket bizonyos dolgokra. Ha a földönkívülieknek vannak érzelmeik, akkor elképzelhető, hogy már megtanulták tökéletesen felhasználni azokat, hogy tanulhassanak belőlük.

A beszámolók szerint az idegenek képesek a telepátiára is. Ez pedig arra utal, hogy meg tudják osztani gondolataikat egymással, megalkotva egy közös elmét, amely sokkal több információt képes tárolni. Ez sokkal hatékonyabb mint az egyéni elme, mert bármikor hozzáférhető és nincsenek benne előítéletek. Minden egyén hozzá tudja adni a saját tudását, ez által növelve az abban lévő információkat. Nem kell ehhez külső forrásokat sem használniuk mint könyvek, CD-k, DVD-k vagy kazetták.

Egy közös elme igen hatékony lehet társas problémák megoldásában is. Ha két földönkívülinek nézeteltérése keletkezik, akkor mentálisan ki tudják tágítani a probléma gyökereit és több nézőpontból is meg tudják vizsgálni azt, több oldalról megközelítve a megoldást: ők ugyanis multidimenzionális térben gondolkodnak, ahol többféleképpen le tudják játszani a problémát lehetséges megoldást találva.

A problémamegoldást nem akadályozzák az egyéni és nemi korlátok: mindenki látja a problémát, így a megoldáskeresés közös. Több javaslat születhet ilyen módon. Nincsenek sztereotípiák, minden objektív. Nincsenek egyéni, káros döntések. Az egyént sem tudja befolyásolni semmilyen rendszer, mert ebben az esetben kilép saját környezetéből és egy nagyobb kontekxtusból figyeli meg a helyzetet, akár igénybe véve a közös tudatot. Ez a fajta multidimenzionális gondolkodás sokkal kifinomultabb mint az egyéni szinten való gondolkodás. Mindez azt a látszatot keltheti bennünk, hogy a földönkívüliek nem hoznak rossz döntéseket. Akár ez is lehet a helyzet. A negatív érzelmek átvihetők egy egyéni környezeten kívüli térbe, ahol szintén meg lehet vizsgálni azokat. A mi törvényeink is hatékonyabbak lehetnének ilyen módon, mert azok nem lennének az egyéni szinthez kötve: sokkal nagyobb figyelmet szentelnénk a környezetszennyezésre, a törvénytelen fegyverkereskedelemre, a háborúk leállítására, a törvénytelen halászatra és az eltérítésekre.

A közös problémák elnyomnák az egyéni, önző érdekeket, így sokkal kedvezőbb jövő állna előttünk. Elképzelhető, hogy a földönkívüliek elméje ennyire kompatibilis lenne a multidimenzionális szinttel? Lehet, hogy a mi fizikánkat egy buta iskolás képzelgésnek gondolnák? Vajon mit gondolnak az Univerzumról? Azt már tudjuk, hogy az Univerzum folyamatosan tágul. De mi van, ha multidimenzionális szinten is tágul? Ha pedig így van, hogyan kedvez ez a földönkívülieknek? A multidimenziók létezése nem áll messzire tőlünk. Van egy elmélet, miszerint a fekete lyukak más világokba vezethetnek. Ez irányba tehát már mi is elkezdtünk gondolkodni.

Visszatérve a telepátiára, ahhoz, hogy az Univerzum több szegletét megismerjük, nekik oda se kell menniük fizikailag. George Lubono kontakta szerint a földönkívüliek képesek az elméjükkel is meglátogatni ezeket a helyeket. Az ő ismereteiket nem befolyásolják elavult fizikai tételek. Ők ismerik az Univerzumban rejlő igazságokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden idegen faj pozitív beállítottságú lenne az emberiség felé.

Más kontakta beszámolók szerint nagyon idős földönkívüli csoportok már figyelmeztettek minket arra, hogy vigyázzunk az olyan fajokkal akik azt állítják magukról, hogy ők ismerik az Univerzum igazságait. Ezek egy része már itt él közöttünk, emberi testet öltve, kolonizációs céllal. Azért veszélyesek, mert nézeteik nagyon kézenfekvőek számunkra és könnyen elfogadjuk azokat. Így nem árt résen lennünk.

Ne gondoljuk azonban azt, hogy a kollektív elme nem létezik számunkra. Épp ellenkezőleg: az emberi elmék is alkotnak egy közös mezőt, hiszen a gondolatok összekapcsolódnak. Ehhez azonban nem férünk még hozzá. Az evolúció azonban segíteni fog ebben idővel. Mivel az egyéni szinten való gondolkodással kell jelenleg beérnünk, a legjobb amit tehetünk, hogy fejlesztjük gondolkodásunkat: nyitottabbá válunk, bízunk az Univerzum kreatív és jóságos erejében, valamint megpróbáljuk megérteni annak üzeneteit. A gondolatok számára ugyanis nincs fizikai akadály: sem az idő, sem a tér nem akadályozhatja meg azok áramlását.

A tudomány egyik jól ismert elve Occam borotvája, amely szerint mindig arra kell törekedni, hogy a legegyszerűbb magyarázat legyen a legkézenfekvőbb. De össze tudjuk-e egyeztetni ezt az elvet a multiverzumok elméletével? Hogyan tudnánk ezt az elvet átültetni egy magasabb szintű gondolkodásba, ahol egyszerre több létezéssel kellene számolni? Ez csupán egy kérdés azon problémák közül, melyre a mai napig nehéz válaszolni. Ilyen kérdés többek között az is, hogyan mozog, hogyan áramlik az energia az univerzumban anak tágulása függvényében? Vajon alkalmazható-e erre a kérdésre is Occam borotvája?

Annyi bizonyos, hogy egy kollektív elme nem rendelkezne korláttal az egyéni elméhez képest. Ennek az az egyszerű oka, hogy a kollektív elme őszinte gondolatokat tartalmaz, ezáltal képes tágulni. Egy romlott, hazug elme nem képes fejlődni, mert elzárja magától az igazságot: ennélfogva előbb-utóbb összeomlik. Megakadályozza saját maga fejlődését. A spirituális filozófia szerint az Akasha Krónikák (amely egy Univerzum igazságait tartalmazó mentális gyűjtemény) egy idő után az emberi döntések alapjául fog szolgálni. Ez a gyűjtemény független bármilyen nézttől, nem kötődik semmihez, csupán az Univerzummal kapcsolatos tényeket tartalmazza.

Ennek a gyűjteménynek a megismerése segíthet minket abban is, hogy kapcsoltba lépjünk idegen civilizációkkal. Egyúttal pozitív irányba megváltozna a társadalmunk szerkezete is. Az új elme pedig, amely segített a földönkívülieknek a felemelkedésben, segítene az emberiségnek is.

Seres Gábor | paranormal.hu