Home Földönkívüliek Az idegen test

Az idegen test

0

A földönkíüliekkel kapcsolatban mindig az a probléma, hogy nincs fizikai bizonyíték a létezésükre. A leginkább elfogadott bizonyíték talán egy test lehetne. Vagy gondoljunk például az amerikai Bigfootra. Mennyivel kitisztulna a kép, ha találnának egy Bigfoot testet, melyet aztán meg lehetne vizsgálni és rendszertanilag besorolni egy adott helyre.

Az 1950-es és 1960-as években Észak Karolinában a Brown Mountain hegy térségében többen fényeket észleltek. A hír eljutott azújságokig és egyre többen számoltak be különös tapasztalatokról. Voltak akikek azt állították, hogy kommunikálnak a fényekkel. Másokat ülözték a fények. Sokan meg voltak győződve arról, hogy a tárgyak földönkívüli eredtűek.

Hamarosan előállt egy szemtanú is egy elképesztő történettel. Ralph Lael egy saját vállalkozást vezetett, akinek ásványboltja volt. Azt állította, hogy egy gyönyörű női idegen, aki egy Peewam nevű bolygóról jött, elvitte őt a térség egy fölfalatti területére. Az idegen közölte vele, hogy a fények csupán melléktermékei az energiaforrásuknak, amely a föld alatt található. Kitlált történet lehet vagy sem? Mindenesetre Ralph boltja híres lett, amely elkezdte árulni a történetet elmeséő kiadványt.

Ugyanakkor nem csak a történet volt az egyetlen, amely próbálta alátámasztani a fények eredetét. Ralph azt is állította, hogy birtokában van egy test, amely a boltjának hátsó részében van. Timothy Green Beckley UFO kutató az 1970-es években meg is tekintette ezt a testet, melyről fotót is készített:

Beckly később megemlíti ezt a testet Földalatti Idegen Bázisok című könyvében is. Évekkel később azonban egy író, Micah Hanks további fotókra talált a testről egy magángyűjteményben, melyeket alaposan megvizsgált. Az derült ki számára, hogy a test látszólag inkább egy modell lehet. További nyomozás során sikeresen azonosította a modelleket és megállapította, hog az egy bizonyos Homer Tate nevű művész alkotása.

De miért született meg ez az alkotás? Tate az eset kapcsán valószínűleg némi nyereségre akart szert tenni azzal, hogy összegyűjt néhány állati eredetű csontot, fogat, szőrt, szövetet, amiből összeállít egy idegennek látszó testet, hogy eladja egy gyűjtőnek vagy valamilyen útmenti múzeumnak. Az ő alkotásainak központi témája többek között az ókori Egyiptom, de vannak más, hasonlóan idegen lényeknek kinéző modeljei is.

Azt a tényt, hogy a test csupán egy modell volt, Ralph Lael dédunokája, Linda Wolff is megerősítette Micah Hanksnek egyébként. Attól függetlenül azonban, hogy nem valódi a test, Ralph Lael tapasztalata még megtörténhetett. Lehetséges, hogy ezzel a testtel csupán fel akarta hívni a figyelmet magára, hogy az emberek higyjenek neki – bár így inkább csak ellentétes hatást ért el. Ő azonban soha nem állította, hogy a test idegen eredetű, mindössze úgy hivatkozott rá hogy  “kis hegyi ember”.

Mindenesetre Lael története nagy hatással volt az UFO kultúrára – sokan feltételezik, hogy valóban léteznek idegen földalatti bázisok a Brown Mountain térségben. A történet beindította az emberek fantáziáját, akárcsak a helyi indián folklór meséi, melyekről szintén úgy tartják, hogy földönkívüli látogatások állhatnak a háttérben.

Kár, hogy nincs test, mert akkor egy bizonyos szinten rendeződne az UFO kérdés. A fizikai bizonyítékot pedig nem hiányolnák többé.

Mysterious Universe | Fotó: Timothy Green Beckley