Home Földönkívüliek Az idegenek titkosíthatják üzeneteiket?

Az idegenek titkosíthatják üzeneteiket?

0

Ha Eric Snowdent, a híres és botrányos adatbiztonsági szakembert megkérdeznénk, miért nem fedik fel magukat a földönkívüliek, valószínűleg azt válaszolná, hogy titkosítják az üzeneteiket, és megpróbálják azt összemosni a kozmikus zajjal.

2015 szeptemberében Eric Snowden a Star Talk nevű rádiós interjúban azt nyilatkozta, hogy amit hallunk az űrből ? az nem más, mint az idegenek üzenetváltása: idegen televíziós csatornák, telefonhívások, GPS navigáció ? persze csak átvitt értelemben, hiszen valójában teljesen másképp kommunikálhatnak, mint mi. Ugyanakkor ezeket a jeleket csupán mikrohullámú háttérsugárzásnak véljük, mert nem tudjuk belőle kiszedni az idegenek üzeneteit.

Snowden szerint ez egy természetes fejlődés, melyen minden civilizáció végigmegy: egyszer elérik azt, hogy ilyen magas szinten képesek legyenek adatokat titkosítani. De mi van, ha egyes civilizációk már eleve olyan fejlettek, hogy nincs is szükségük titkosításra? Ha eleve dekódolhatatlan az üzenetcseréjük?

Elképzelhető azonban, hogy ettől az elmélettől valószínűbb a Nagy Szűrő elmélete, melyet Robert Hanson állított fel: ez az elmélet azt állítja, hogy a fejlett civilizációkat egyszerűen nem érdeklik az alacsonyabb rendű cibvilizációk, ezért azokat kizárják a kommunikációjukból.

Az interjúban, a rádiós műsorvezető Neil deGrasse Tyson és Eric Snowden is próbálták felnyitni az emberek szemét, hogy elgondolkodjanak azon, mik történhetnek a fejünk felett, anélkül, hogy tudnánk róla.

Seres Gábor – paranormal.hu