Home Cikkek Az M-háromszög

Az M-háromszög

0

A közelmúltban érdekes hír jelent meg a világ hálón, mely szerint az oroszországi Molebka falu és környéke, az úgy nevezett ?M-háromszög? számtalan megmagyarázhatatlan jelenség helyszíne. Bár a világon több hely is van, ahol rendszeresen történnek furcsa dolgok, itt kiemelkedően gyakran ? hol repülő csészealj tűnik fel az égbolton, hol földönkívüliek sétálgatnak az erdőszélen, más alkalommal térugrásokról számolnak be az itt élők. Minderről évek óta lelkesen tudósít a média, úgyhogy Molebka mágnesként vonza az érdeklődők tömegét. Ez adta a helyi önkormányzat vezetésének az ötletet, épüljön itt egy ufólógiai központ!

A tervdokumentáció alapján a négyhektárnyi területen elterülő ufós komplexumban hotel, konferencia terem, űrkutatási és csillagászati obszervatórium és repülő csészealj formájú tetővel ellátott múzeum is helyet kap, a park közepén pedig az ?Orosz Földönkívüli? emlékműve áll majd. A 150 millió rubeles projekt kétharmadát a régi hivatal állja, a fennmaradó részt magánbefektetőktől várják. Az ötlet gazdák egyik fő érve, hogy a világon van már ilyesmire példa: az amerikai Roswell, ahol 1947-ben lezuhant egy repülő csészealj, a skóciai Loch Ness, a híres Nesie ?lakóhelye?, az angliai Stonehenge megalitikus építményével egészen jól megél a látogatókból.

molebka_5893

kép 2.A tervek szerint az évente több tízezer látogató szervezett túra keretében járhatja végig a környék ?furcsa? helyeit? Az ezotériára nyitott emberek, ?energiatankolásra?, számíthatnak, csillagkapukat próbálhatnak ki, az ufó rajongók idegenekre várhatnak. Utóbbiak számára kiépítenek néhány speciális megfigyelő pontot is. Ami bizonyos, néhány itt élő már meséli a megmagyarázhatatlan jelenségeket, hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb történeteket. Az ide látogató ufó turisták többnyire lelkes amatőrök, akik máris tudni vélik, az idegenek közül ki melyik bolygóról jön és miért ? merthogy néhányuk már kommunikál is velük.

molebka_5881

Tény, hogy a környéken valóban létezik olyan tisztás, ahol a fenyőket öt méter magasságban mintha valaki egy éles eszközzel egy formán levágta volna. A környéken nincs katonai alakulat vagy repülőtér, ami az itteni fém és egyéb megmagyarázhatatlan jelenségeket indokolná. Sokan érdeklődnek a terület iránt, a ?zóna? egyik új lakója pedig azért költözött a környékre, mert egyszer talált egy szabályos mintegy hatvan méter átmérőjű kör alakú lenyomatot, mások a talajmintákból ritka, együtt elő nem forduló vegyi anyagokat, nagy tisztaságú fémeket és ötvözeteket mutattak ki.

A négyhektárnyi területen elterülő komplexumban a hotel, az obszervatórium és a múzeum mellett irodaépület is helyet kap (természetesen repülő csészealj formájú tetővel), a park közepén pedig az ?Orosz Földönkívüli? emlékműve áll majd. A 150 millió rubeles projekt kétharmadát a régió hivatala állja, a fennmaradó részt magánbefektetőktől várják. Az ötletgazdák egyik fő érve, hogy a világon van már ilyesmire példa: az amerikai Roswell, ahol 1947-ben állítólag lezuhant egy repülő csészealj, vagy a skóciai Loch Ness, a híres Nessie ?lakóhelye? például egészen jól megél a látogatókból. Kérdés persze, hogy kik hajlandók eljönni az orosz tajga közepére.

A tervek mindenesetre grandiózusak: több tízezer látogatóra számítanak – csak el ne ijesszék az ufókat. Az ideérkező turista kényelmes szobát bérelhet majd (500-1000 rubelért per éjszaka), és akár szervezett túra keretében járhatja végig a környék nevezetes ?furcsa? helyeit. A látogatók összetétele igen vegyes: az ezotériára nyitott emberek ?energiatankolásra? számítanak, az ufórajongók idegenekre várnak, míg az átlagembert egyszerű kíváncsiság hajtja ide. A helybéliek is két csoportra oszlanak; a ?materialisták? semmit sem láttak, semmit sem hallottak (és nem is nyilatkoznak az amúgy is már agyukra menő riportereknek), azok pedig, akik elhiszik, hogy történnek megmagyarázhatatlan jelenségek, mindjárt mesélik is a hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb sztorikat.

Az itt élők amúgy átlagos parasztemberek, akik hajnalban kelnek, megfejik a tehenet, és kapálnak a kertben – azokat a bizonyos helyeket az erdőben pedig jobbnak látják elkerülni, merthogy ott ?gonosz lakik?. Az idelátogató ufóturisták többnyire lelkes amatőrök, és sokukat elkapja a gépszíj: máris tudni vélik, melyik bolygóról ki jön, és miért – merthogy kommunikálnak is velük. Általában azok lesznek részesei az ilyesfajta élményeknek, akik egyébként is rendelkeznek már ezoterikus tapasztalatokkal.

Tény persze, hogy valóban történnek nehezen magyarázható jelenségek – például vannak bizonyos élettelen helyek az erdőben, ahol se madárcsicsergés, se légyzümmögés sem hallható, vagy olyan tisztás, ahol a fenyőket 5-6 méter magasságban mintha valaki egy késsel elvágta volna. A ?zóna? egyik leglelkesebb híve például azért költözött a környékre, mert egyszer talált egy szabályos, mintegy 60 méter átmérőjű kör alakú lenyomatot a havon; a talajminták pedig ritka, a földön együtt nem előforduló vegyi anyagokat mutattak.

 

Latogatok.hu