Home Földönkívüliek Az Obama Elnöki Könyvtár több mint 26000 aktát őriz az UFO-król

Az Obama Elnöki Könyvtár több mint 26000 aktát őriz az UFO-król

0

Azzal tisztában vannak az UFO kutatók, hogy még mindig rengeteg aktát kell kiadni a nyilvánosság számára,de egy nemrégiben beadott Freedom of Information Act kérelem rávilágított arra, hogy mennyi aktát őriz még az amerikai kormány.

John Greenewald Jr., aki leginkább arról ismert, hogy a “The Black Vault” nevű weboldalán keresztül hozzáférést biztosít a titkosítás alól feloldott kormányzati aktákhoz, nemrégiben kérvényt intézett a Barack Obama Elnöki Könyvtárhoz minden olyan aktát vagy dokumentumot illetően, amely az UFO-jelenséggel kapcsolatos.

Amikor március 10-én megkapta a levelet, bevallotta, hogy agyon meglepődött a válaszon.

A levél szerint az iratok hatalmas mennyiségű, 3440 oldalt és 26 271 elektronikus fájlt tartalmaznak, amelyek az UFO-kra, az UAP-kra, a fejlett űrhajózási fenyegetések azonosítási programjára (AATIP) és a fejlett űrhajózási fegyverrendszerek alkalmazási programjára vonatkoznak. Az akták állítólag dokumentumokat, fényképeket és videókat tartalmaznak.

“Ha ez igaz, akkor teljesen padlót fogok, hogy az Obama elnöki könyvtár rendelkezik ilyennel” – írta Greenewald Jr.

Van azonban egy bökkenő, mivel azt is megtudta, hogy – egyelőre tisztázatlan okokból – 16 évbe telne a kérés feldolgozása, hogy mindezeket az aktákat hozzáférhetővé tegyék.

“Ez teljesen kivette a szelet az izgalom vitorlájából” – írta.

Hogy időközben sikerül-e elérni, hogy a Nemzeti Levéltár kiadja az akták egy kisebb részét, az azonban még nem derült ki.