Home Cikkek Az összeesküvés-elméletek elpusztítják a demokráciát

Az összeesküvés-elméletek elpusztítják a demokráciát

619
4
Megosztás

Mit gondoltál volna, ha mondjuk öt évvel ezelőtt az mondom neked, hogy az amerikai nemzetbiztonság lehallgatja a pápát, a német kancellárt, a francia elnököt, és mindemellett ipari kémkedésre használja a hírszerzői hálózatát? Lehet, hogy Te akkor elhiszed, de hozzászólások között biztosan sokan megkérdőjelezték volna az elmeállapotom. És ez csak egy, a valósággá vált potenciális konspirációs-teóriák közül. Bilderberg találkozók, Libor-manipuláció, és még megannyi érdekesség, ami összeesküvés-elméletként kezdte. A Konteo blog és a NaturaHírek.hu is közölt egy közel sem teljes válogatást ezekből.

A Cambridge egyetemen egy nagyszabású projekten dolgoznak a demokrácia és az összeesküvés-elméletek kapcsolatáról.

A BBC (az a BBC amely évtizedeken keresztül falazott a pedofil munkatársainak) pedig szívesen tájékoztatja a hallgatóságát a tudósok következtetéseiről a “Konspirációs-teóriák elpusztítják a demokráciát?” című cikkében.

Át is adom a szót:

Mi lenne ha azt mondanám neked, hogy bizonyítékaim vannak arra nézve, hogy a holdra szállás kamu volt, de a főnökeim a CIA, az NSA, és az MI6 utasítására megtiltanák hogy közöljem? A legtöbben azt gondolnák, hogy elvesztettem az eszem.

De vannak olyanok, akik szerint az, hogy egy mainstream média alkalmazásában álló újságíró fontos információkat tart vissza bizonyos érdekcsoportok érdekében elképzelhetőnek tűnik.

A konspirációs teóriák aranykorában élünk. Terjed a feltételezés, hogy minden amit a hivatalos szervek közölnek hamis, vagy legalábbis valami nem teljesen fedi a valóságot. Az igazságot manipulálják, vagy titkolják a nagy hatalommal rendelkező érdekszövetségek. – Are conspiracy theories destroying democracy? – BBC

Azért elismerik, hogy a kormányok és bizonyos szervezetek néha tényleg konspirálnak, és valóban nem lehet mindent a “a rossz leheletű bandzsa félcédulások” ötletelgetéseinek számlájára írni.

A végkövetkeztetés pedig annyi, hogy az összeesküvés-elméletek veszélyeztetik a demokráciát, mert csökkentik a lakosság bizalmát a kormánnyal, és a vállalatokkal szemben.

Remélem vetted az adást.

Még véletlenül se merj kételkedni a kormány, a vállalatok, és a tulajdonokban álló tömegkommunikációs csatornák igazában, mert könnyen a konspirációs-teóriák ingoványos talaján találod magad, és a demokrácia ellenségévé válhatsz, akár a tudtod nélkül is.

 

sorkoz.blog.hu / paranormal.hu

4 COMMENTS

  1. ööööö

    Wikipedia:
    A demokrácia szó az ógörög ?????????? (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma.

    Nem értem hogy tehetné tönkre a nép ?akarata” a nép ?uralmát”