Home Kriptozoológia Az UB 85-ös tengeralattjáró és a tengeri szörny

Az UB 85-ös tengeralattjáró és a tengeri szörny

0

2016-ban egy tengeralattjáró roncsot találtak Skócia partjainál, amelyről úgy tartják, hogy tengeri szörny támadta meg. A járművet Wigtownshire mellett fedezték fel, amely Skócia délnyugati részén található. Éppen munkások dolgoztak tengeri kábel lefektetésén amikor előkerült a roncs.

A történészek a roncsot az SM UB-85-nek gondolták, melynek a kapitánya Günther Krech volt, akinek a tengeralattjáróját egy brit őrhajó fogta el 1918-bn. Nagy meglepetésre a németek szinte azonnal megadták magukat. Amikor a kapitányt kérdések alá vetették, elmondta hogy éppen a felszínen tartózkodtak, hogy újratöltsék akkumulátoraikat amikor hirtelen megtámadta őket egy tengeri fenevad.

Elképzelhető azonban, hogy csupán kitalált meséről van szó, egy minél hihetetlenebb történetről csak hogy mentsék a bőrüket a britek előtt? A németekről tudjuk, hogy a Második Világháborúan kitartóan harcoltak az Amerikával szövetséges államok ellen. Márpedig ha egy német osztag csak úgy feladja magát, annak bizonyára nyomós oka kellett, hogy legyen.

A leírás szerint a szörnynek kis feje volt és a fogai csillogtak a holdfényben. A legénységnek azonban sikerült a lényt elkergetni kisebb lőfegyverekkel. Ám a tengeralattjáró olyan komoly károkat szenvedett, hogy nem volt alkalmas további merülésre.

Ez volt az oka annak, amiért a britek megtalálták és elfogták őket a felszínen. Úgy tűnik tehát, hogy volt valami a tengerben, amivel még a németek sem tudtak megbírkózni annak ellenére, hogy komoly fegyverarzenállal rendelkeztek. Mi lehetett pontosan az, ami elől épp, hogy el tudtak menekülni? Mekkora lehetett ez a lény, ha ekkora veszélyt jelentett egy tengeralattjáróra?

A loch nessi szörny Észlelésregisztrációs Irodájának fenntartója, Gary Campbell is elképzelhetőnek tartotta, hogy a tengeralattjárót megtámadta valami. A szakembert utalt olyan esetekre a történelemben, amikor hatalmas tengeri szörnyekről számoltak tavakon, tengereken egyaránt. Középkori leírásokban, úti beszámolókban, legendákban találkozhatunk ismeretlen tengeri lényekkel, szörnyekkel, melyeknek óriási csápjai, karmai voltak és el akarták süllyeszteni a hajót.

Földünk nagy részén víz van, melynek nagy részét még nem is ismerjük. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy van még felfedezésre váló teremtmény bolygónkon.

Seres Gábor – paranormal.hu