Home Cikkek Az UFO-k nyomában: katonai kísérletek

Az UFO-k nyomában: katonai kísérletek

299
0
Megosztás

Az ufóhívõk idõrõl idõre bejelentik és képekkel, filmekkel igazolják is, hogy ismét nálunk jártak a földönkívüliek ? mire a kormányok rendre megcáfolják ezeket a híreket, mondván: titkos kísérletek folynak a legújabb, az ellenség számára láthatatlan és így bemérhetetlen repülõgépekkel és csak egy ilyen próbarepülését észlelhették az emberek.

Ez a menetrend már tipikus az ufóirodalomban. Egy biztos, hogy rendkívül hálás téma ez a sajtónak, a filmeseknek és az íróknak. Nagyszerû sikerkönyvek, -filmek, de még rádiójátékok is keletkeztek ennek nyomán. Elég, ha csak felidézzük a 30-as években az USA-ban történt esetet: a Világok harca címû sci-fi regénybõl rádiójátékot készítettek. A hallgatók közül sokan azt hitték, hogy valóban megszállták a Földet az idegenek és valóságos pánik alakult ki az országban! Napokig tartott, amíg megnyugtatták a lakosságot, hogy semmi baj, nem jöttek az idegenek, csak egy rádiójáték volt az egész. Ebbõl a történetbõl is látszik, hogy mennyire könnyû rángatni, félrevezetni az embereket! Valószínûleg azért ilyen könnyû, mert bennünk van a félelem (vagy a kíváncsiság?) az idegenekkel szemben. Egyrészt érdekel minket, hogy vannak-e és ha igen, akkor milyenek, mit tudnak, átadhatják-e nekünk a magasabb rendû tudásukat, másrészt pedig félünk tõlük, hiszen ha léteznek és fejlettebbek nálunk, könnyen leigázhatnak minket.

A híres rádiójátékkal vetekszik az a történet, amely a roswelli eset néven írta be magát a történelemben. Állítólag 1947-ben Roswellnél (USA) lezuhant egy ufó, amelyben földön kívüli lényeket találtak. Egyikük még élt, amikor kihúzták az ûrhajóból, a többiek már halottak voltak. A történet szerint a holttesteket felboncolták, az ûrhajót is védett helyre szállították, hogy megvizsgálják, s az egész ügyet titkosította a katonaság. Nyilván ez a titokzatosság tette olyan érdekessé. Még a mentésben résztvevõ katonáknak is megparancsolták, hogy hallgassanak az esetrõl! Hát ettõl aztán meg olyan érdekessé vált, hogy már senki sem hitte el a magyarázatot, amely szerint megint csak egy meteorológiai léggömb zuhant le nagyon látványosan az égbõl a földre. Több könyv és film is született az esetrõl, de hogy mi történt valójában, arra még mindig nem derült fény. A hidegháború ráadásul külön táptalajt adott az ilyen eseteknek. A folyamatos katonai kísérletek és a nyomukban járó balesetek vagy be nem jelentett titkos repülések állandóan ürügyet szolgáltattak az ufókutatóknak a megfigyelésekre. Egész összeesküvés-elméletek születtek arra nézve, hogy csak a lakosságot akarják elzárni az ufóktól, mert a vezetõ nagyhatalmak kormányai már régen tárgyalásokat folytatnak velük. Sõt egészen odáig mennek a hívõk, hogy bizonyos ismereteket (repülési, technikai) is õk bocsátottak a rendelkezésünkre.