Home Földönkívüliek Az UFO kutatásról általában

Az UFO kutatásról általában

0

UFO, azaz Unidentified Flying Object, vagyis azonosítatlan repülő tárgy. A köznyelvben egyszerűen csak ufó-ként szokás emlegetni azt a repülő objektumot, amit nem azonosítottak. Az UFO észlelések nagy része valamilyen egyszerű jelenségre vagy repülő eszközre vezethető vissza, néhány esetben viszont felmerül, hogy az észlelt jelenség oka jelen tudásunkkal nem magyarázható.

A jelenség általában nagy érdeklődést kelt, ezért gyakran visszaélnek az ezzel járó nagy nyilvánossággal, így sokan bizalmatlanul kezelik az olyan bejelentéseket, amelyeket egy ember vagy kis csoport (laikus) tett, és tárgyi bizonyítékok (fényképek vagy filmfelvételek) nem elérhetőek. Az UFO kifejezést először a katonai repülésben használtak, ahol is minden olyan tárgyat értettek e szó alatt, aminek még nem volt tisztázva az eredete. Az ufó kutatás csaknem hatvan éves történelemmel rendelkezik, tudniillik 1947-ben észleltek elsőnek UFO jelenséget.

Történt ugyanis, hogy egy kicsi új-mexikói farmertelepülés mellett lezuhanni véltek egy csészealjat. Az egyik farmer elmondása szerint négy idegen lényt is látott, akiket a sérült csészealjjal együtt a közelben állomásozó légi bázis személyzete elszállított a helyszínről. A hivatalos szervek azonban a történetet többször is cáfolták, sőt különböző magyarázatokat is találtak, miszerint szimplán meteorológiai kísérletekről volt szó, semmi többről. 1958. október 1-jén hozták létre az Amerikai Egyesült Államokban a Nasa-t, a Nemzeti Légügyi és űrhajózási Hivatalt. Jelenleg a világ legnagyobb űrkutatással foglalkozó szerveként működik.

Azonban az ufó jelenségek tanulmányozása nem csak az USA-ban, hanem számtalan más országban is működik, beleértve Magyarországot. A Magyar Ufó Kutató Szövetség szervezete Szegeden állomásozik, tevékenységi köre többcélú és egyéb tudományok kutatása. Célkit?zése a magyarországi ufó és parajelenségek felkutatása, regisztrálása, korrekt tájékoztatás.

Konferenciák, ismeretterjesztő előadások szervezése. A szövetség tagjait alkotó szervezetek és magánszemélyek érdekképviseletének ellátása. Sós Tibor ufókutató Szegeden él, és az UFO-CONTROLL UFO kutató hálózat elnöke. Alapító tagja, közel 8 évig elnöke, jelenleg elnökségi tagja a Magyar Ufókutató Szövetségnek. Két évtizeddel ezelőtt amatőr ufókutatóként és videósként kezdte el pályafutását. Majd 1994-ben a szegedi központtal megalakította az UFO-CONTROLL hálózatot, mely jelenleg a hazai ufóesetek, helyszínelések kapcsán, több száz órás leforgatott videó anyaggal rendelkezik. Bevallotta, nem szilárd meggyőződése az UFO-k létezése. Azonban szemtanúk sokasága meggyőzte arról, hogy az országban rendszeresen zajlanak olyan jelenségek, amelyek kizárásos alapon a földönkívülieknek tulajdoníthatók. Sós úr így nyilatkozott: “Az idegen civilizáció küldöttei nem kirándulni járnak Földünkre, és nem is jótékony manók. Biztos vagyok benne, hogy egy szigorúan szabályozott program részesévé váltunk, és ezt a programot nem az ember írja.”

Az emberiség a kezdetektől szembe találkozik olyan jelenségekkel, amikre nincs megfelelő magyarázata. Az igazság odaát van, mégis itt, a Földön keresik az okokat a lelkes ufókutatók. Talán be kell látnunk, hogy ebben a hatalmas és titokzatos világban nem mi vagyunk az egyetlen intelligens lények, és létezhet az időn és dimenziókon túl egy olyan idegen életforma, amit a ma embere nem ismer…