Home Földönkívüliek Az USS Nimitz incidens

Az USS Nimitz incidens

0

2017 novemberében egy videó látott napvilágot a napokban, melyet egy USS Nimitz-en állomásozó vadászgép kamerája rögzített. Az eset 2004-ben történt, amikor a hajó San Diego partjaitól körülbelül 150 km-re egy azonosítatlan, gyorsan mozgó objektummal találkozott hadgyakorlatozás közben.

Az incidens 2015-ben derült ki, majd Tom DeLonge zenész adott adott neki nagyobb nyilvánosságot a Művészet és Tudomány Csillagainak Akadémiáján, ahol bejelentette a történetet.

Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese, John B. Alexander szerint a felvétel valóban az USS Nimitzről származik és az eset megtörtént. Egy nagyon magasrangú forrásra hivatkozva a Fox Newsnak 2017-ben elárulta, hogy a felvételt valódinak hiszi, de a hitelességét nem tudta megerősíteni. Egy londoni kutató, Isaac Kol szerint ugyanakkor a felvétel lehet, hogy egy német filmművészeti oldalról származik, melyet tanulók készítettek 2007-ben.

2018 májusában a Pentagon újabb jelentést adott ki, amely részletesebben beszámolt az esetről.

A találkozás, melyet tavaly hoztak először nyilvánosságra, Kalifornia partjainál történt.

“Semmihez sem fogható amit valaha láttam” – mondta David Fravor, nyugalmazott haditengerészeti pilóta, aki az egyik elfogó vadászgépet vezette aznap. “Az egyik percben itt, a másikban sehol.”

A 13 oldalas dokumentumot egy las vegasi nyomozócsoport szerezte meg, melynek a vezetője George Knapp. A dokumentum az eset elejétől a végéig beszámol, de tartalmaz kiegészítő információkat is.

A dokumentum az UFO-ra úgy hivatkozik, mint Szokatlan Légi Jármű – Anomalous Aerial Vehicle (AAV)’. Leírást találhatunk arról, hogyan ereszkedett le 60.000 lábról 50 lábra másodpercek alatt. A tárgy rövid ideig a radaron is látható volt, majd nagy sebességgel és villámgyors fordulással elillant.

Az UFO-t három különböző időpontokban is észlelték. Mielőtt a vadászgépek bemérték volna,  az észlelések szerint lenyűgöző gyorsulási, aerodinamikai és meghajtási képességekkel rendelkezett és feltételezhetően rendelkezett álcázó képességgel is, melynek során az emberi szem számára láthatatlanná vált.

A jelentés szerint a titokzatos jármű képes volt a tenger alá is merülni úgy, hogy a legfejlettebb műszerekkel sem tudták meghatározni a jelenlétét.

“Nyilvánvaló, hogy valami volt odafenn és komolyan vették a harci gépek” – olvasható a jelentésben.

Időközben viszont egyre nagyobb nyomás alakult ki arra irányulva, hogy az Egyesült Államok kormánya fedje fel az UFO titkot. 2019 decemberében Stephen Bassett UFO kutató úgy vélte, hogy az amerikai kormány 2020-ban nyilvánosságra hozza azt.

A Paradigm Research Group nevű kutatócsoportot alapítója és vezetője már húsz éve végez kutatást és szintén felszólaltak az ügyben. Azt állították, hogy lítja, hogy bolygónkat rendszeresen látogatják idegen lények, amit a kormány elhallgat.

A szervezet három fő célt tűzött ki maga elé:

  • Felhívni a nyilvánosság figyelmét a földönkívüliekre
  • Meghallgatásokat szervezni, ahol a kormány és ügynökségek szemtanúként vallanának
  • A médiát rávenni arra, hogy komolyabban foglalkozzon az üggyel

Bassett szerint az USS Nimitz incidens miatt az UFO-k iránti figyelem egyre nagyobb és a közelgő felfedés elkerülhetetlen. Ha nem is Donald Trump elnöksége idején, de hamarosan erre sor fog kerülni.

A kutató szerint ugyanakkor a felfedést követően a kormányzás már nem lesz a régi, felborul minden, komoly gondok lesznek a megszokott élet visszaállításával, mivel rengeteg információt tartanak vissza ami miatt a világ forrongana.

Az, hogy Donald Trump tesz-e valamilyen bejelentést az ügyben, vagy majd egy későbbi elnök fog, kiderül a jövőben.

Amy Klobuchar demokrata elnökjelölt 2019 decemberében kijelentette, hogy fontos lenne felfedni, hogy mi áll az UFO ügy hátterében. A Conway Sun nevű újságnak adott interjújában elmondta, hogy jó lenne az UFO ügy végére járni. Az elnökjelöltet korábban már megkérdezték arról, tud-e az USS Nimitz-el kapcsolatos UFO incidensről. Akkor Klobuchar azt válaszolta, hogy utánanéz a dolgoknak. Most keményebb hangnemben szólalt meg, feltéve a kérdéseket: mit mond a tudomány róluk? Mit mond a hadsereg?

Hillry Clinton, az utolsó elnöki kampányában szintén azt közölte, hogy meg kell tudni, mi az igazság. Berne Sanders, egy másik elnökjelölt pedig megígérte, hogy a rendelkezésre bocsájtja az UFO-król szóló információkat, ha bejut a Fehér Házba.

Hogy vajon betartják-e az ígéreteiket ha eljutnak oda, kiderül.

Sokan viszont úgy tartják, hogy az amerikai haditengerészet nem csak egy visszatartott videóval rendelkezik. Azóta újságírók és UFO kutatók próbálják magukat egyre jobban beleásni a témába, hogy minél több információt kiderítsenek.

Évekkel később, 2020 januárjában az Információs Szabadságról szóló Törvény alapján kérvény érkezett a Haditengerészeti Hírszerzéshez (Office of Naval Intelligence), hogy több információt megadjanak az esetről. A kérvény beküldője, Christian Lambright UFO kutató reménykedik abban, hogy végre kideríti az igazságot.

A legtöbb kérvényre hallgatás a válasz. Lambright kérvényére azonban, amelyben további videókat és dokumentumokat szeretne kapni az incidensről, reagáltak. A hivatásos katonák és tisztek megerősítették, hogy léteznek az esettel kapcsolatos dokumentumok, de azokat nem lehetséges nyilvánosságra hozni, mert nemzetbiztonsági aggályokat váltana ki. A válasz szerint a hatóság titkosított néhány dokumentumot. A döntésre a dokumentumok áttanulmányozása után jutottak és erre a törvény is kötelezte őket.

Némi reményt jelent azonban a Hírszerzés további válasza, amelyben arról beszélnek, hogy rendelkeznek egy titkosított videóval, amelynek a készítője nem a Hírszerzés, így lehetséges ennek a nyilvánosságra hozatala. A szervezet továbbította a kérvényt Haditengerészeti Légiirányítás (Naval Air Systems Command) Parancsnokságához, akik dönthetnek a titkosítás feloldásáról.

Úgy tűnik tehát, hogy létezik még videó az esetről, de hogy ezt fogjuk-e látni valaha, az még kérdéses. Amit most tehetünk az az, hogy várunk a Haditengerészeti Légiirányítási Parancsnokság beleegyezésére.