Home Cikkek Azonosítatlan gömbök

Azonosítatlan gömbök

536
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 4 percig tart

Gömb alakú UFO-ról meglehetősen gyakran tesznek említést az idegen objektumokat rendszerező szakirodalomban, sőt ilyen rejtélyes tárgyakkal való harmadik típusú találkozást is dokumentáltak már a kutatók. Azonban nem csupán ismeretlen eredetű repülőszerkezetek jelennek meg egyre-másra ebben a formában.Több olyan beszámoló látott már napvilágot,melyek kapcsán másféle, nem kevésbé izgalmas lehetőségek is felmerültek?

Az említett közeli találkozás még 1790-ben zajlott le Franciaországban, Alencon település közelében, egy erdős területen. A szemtanúk, egy óriási izzó gömböt láttak, mely lángra lobbantotta a körülötte lévő növényzetet. Az UFO huzamosabb ideig tartózkodott ott, ahol rátaláltak. Egy idő után pedig az események egész váratlan fordulatot vettek. Liabeuf, a helybéli rendőrfelügyelő jelentése szerint a gömb mesterséges szerkezet volt, amelyen egyszer csak megnyílt egy ajtó és egy humanoid lény sétált ki belőle. Kapcsolatfelvétel nem történt, mert az idegen az emberekről tudomást sem véve indult el az erdő belseje felé.

UFO, UFOs, sighting, sightings, alien, aliens, orb, paris, france, may, 2012, Justin Bieber, Lady GagaScreen Shot 2012-05-18 at 12.09.00 PM

Mint hamarosan kiderült, jó oka volt arra, hogy elhagyja az űrhajóját(?), mivel az néhány másodperccel később darabokra robbant. A helybéliek a kezdeti ijedséget követően hajtóvadászatot indítottak a fura lény után, de soha nem akadtak a nyomára. Az ügy pikantériája, hogy az esetnek számos illusztrís szemtanúja volt, az átlag polgárokon kívül ugyan ezekről az eseményekről számolt be a közeli települések két polgármestere, illetve Alencon egyik ismert orvosa is. Úgy tűnik tehát, hogy egy jól dokumentált, hiteles szemtanúk által meg erősített, gömb alakú UFO-szerencsétlenség történt 1790-ben. Azonban azóta történtek másfajta, mégérthetetlenebb észlelések is?

Az úgy nevezett ?vaszki lelet? már jóval érdekesebb, ez ugyan is szoros összefüggésbe hozható a Tunguz-meteorittal, vagy is azzal a máig azonosítatlan gömb alakú tárggyal, amelyről egyre többen gondolják úgy, hogy az valójában egy szerencsétlenül járt csillagközi űrhajó lehetett. A leletre 1976-ban bukkantak rá a Vaszk folyó mellett és már összetétele okán is nagy kíváncsiságot váltott ki.

Az anyag ugyan is olyan alkotó elemek kombinációjából állt, mely a természetben nem fordulhat elő és melynek mesterséges előállítására a tudomány jelen pillanatban még nem képes. A további vizsgálatok megállapították, hogy a rejtélyes tunguzi tűzgömb röppályájával megegyező terület alatt találtak rá a másfél kilónyi tárgyra, ami döbbenetes módon szerkezeti felépítésében megegyezett azokkal a maradványokkal(roncsokkal?), melyeket a becsapódás tényleges helyszínén találtak. A kérdés az, hogy vajon mi lehetett az a titokzatos tűzgömb, ami egyedűlállóan nagy kataklizmát okozott a térségben. Egy szerencsétlenül járt űrhajó? Esetleg egy antianyag ütközött a Földdel? Vagy valami egész más, valami elképzelhetetlen dolog pusztúlt el akkor?

A legújabb gömb alakú tárgyról szóló észlelések esetében felmerül annak a lehetősége, hogy esetleg a háromdimenziós valóságunkon túlról érkező plazma gömbök, vagy éppenséggel akarattal, esetleg értelemmel rendelkező élőlényeket kaptak lencsevégre a szemtanúk. Magyarországon Vésztőmágorosról, Szegedről, és Székkutasról érkeztek bejelentések a RYUFOR központjában, melyeknek közös szereplői titokzatos, fénylő gömbök. Ezek többnyire kisebb átmérővel rendelkező, leginkább a nem kevésbé titokzatos gömbvillámra emlékeztető jelenségek, amik esetében különösen figyelemre méltó tény az, hogy mozgásukat vizsgálva úgy tűnik, minthogyha célzottan derítették fel a terepet. A plazmagömböknek elnevezett tárgyak a világ számos pontján felbukkannak és egyes-például Verőczei Ernő-úgy gondolják, hogy ezek vagy egy idegen intelligencia által távirányított felderítő szondák, vagy pedig intelligens entitások.

Az idegen szakirodalomban Orb névvel illetett jelenség beható kutatása során sajnos nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy mivel van dolgunk : az UFO-jelenség egy úfajta vetületével, egy másik dimenzióból átszakadó természeti jelenséggel, vagy olyan, eddig nem ismert, energialényekkel, melyek csak rendkívül ritkán mutatkoznak meg? Az minden esetre figyelemre méltó tény, hogy ezek a gömbök általában olyan helyeken tűnnek fel nagy számban, ahol korábban egyértelműen idegen repülő szerkezetek, repülő cseszealjak, vagy is klasszikus UFO-k észlelését dokumentálták. Ennek fényében hajlunk arra, hogy a plazmagömbök eredetének magyarázatakor inkább az idegen lények valamiféle felderítős eszközeiként definiáljuk ezeket a fura objektumokat : olyan tárgyak ezek tehát, melyek mesterséges eredetűek és valmiféle, az emberek által nem ismert cél érdekében kutakodnak közötünk, földlakók között?.

 

Latogatok.hu

Megosztás
Previous articleDávid és Góliát
Next articleA GRAB