Home Hírek Azt állítják, hogy átverés volt a Rendlesham-i UFO Incidens

Azt állítják, hogy átverés volt a Rendlesham-i UFO Incidens

582
0
Megosztás

Egy új elmélet szerint a rendleshami erdőben történt UFO incidens valójában a brit különleges erők által jól megrendezett átverése volt.

A Rendlesham-i UFO incidens Nagy Britanna egyik legismertebb esete, ami máig megoldatlan és viták tárgyát képezi.

Az eset 1980 december 26-án éjszaka kezdődött, amikor egy amerikai katona a Királyi Légierő woodbridge-i állomásán arra lett figyelmes, hogy egy tárgy ereszkedett le az erdőbe.

A nyomozás során a katonák egy fémes, ragyogó tárggyal találkoztak és ahogy megközelítették, mozogni kezdett a fák között. Amikor másnap visszatértek a helyszínre, három darab háromszög alakú nyomot fedeztek fel a talajon. December 28-án másodszor is megjelent az objektum. Ekkor Charles Halt, helyettes parancsnok azt az utasítást adta az embereknek, hogy menjenek ki az erdőbe kideríteni mi áll a jelenség mögött.

A kiküldött emberek ugyan megközelítették a tárgyat, de nem sikerült megállapítaniuk mi volt az, mert a tárgy eltűnt, ráadásul kellemetlen elektromosságot lehetett érezni a levegőben.

De mit láthattak az emberek valójában?

Dr. David Clarke, a Sheffield Hallam Egyetem egyik óraadója egy névtelen személytől választ kapott a kérdésre. Ez a személy közölte Clarke-al, hogy abban az időben tagja volt a SAS alakulatnak és az egész eset egy ügyesen megrendezett átverés lehetett.

A történet szerint egy csapat brit katona leszállt a Woodbridge Bázisra egy gyakorlat részeként. A gyakorlat célja az volt, hogy teszteljék a bázis védelmi stratégiáját. A csapatot azonban a bázis amerikai személyzete elfogta és fogva tartotta 18 órára. Olyan jelzőt használtak rájuk, hogy idegenek. Mindez még az incidens előtt történt, mint előzmény. Az idegen szót csak úgy negatív értelemben használták.

Ezt követően a brit katonák bosszút eszeltek ki.

Az incidens éjszakáján kimentek az erdőbe és színes fényeket kapcsoltak fel, valamint fekete héliumos ballonokat és távirányítású sárkányrepülőket is feleresztettek mintha egy UFO lenne ott, megtévesztve a bázison lévő amerikai katonákat.

Nick Pope, egykori brit védelmi miniszter azonban szkeptikus ezzel az elmélettel kapcsolatban. Ő ugyanis azt állítja, hogy alaposan megvizsgálták már az ügyet és biztosan ki tudja jelenteni, hogy soha nem született semmilyen elfogadható magyarázat az esetre. Sokféle elmélet van, de egyik sem illik a képbe.

East Anglian Times | paranormal.hu