Home Földönkívüliek Barney és Betty Hill elrablása

Barney és Betty Hill elrablása

0

Az 1960-as években az UFO-észlelések és elrablások témaköre körül egyik legismertebb esete Barney és Betty Hill nevéhez fűződik, amely szeptember 19-én történt New Hampshire államban. Az eset azóta is felkelti sokak kíváncsiságát.

A történet szerint Barney és Betty Hill egy éjszakai autóúton utaztak hazafelé, amikor hirtelen egy furcsa égi jelenséget vettek észre. Az égi objektum különleges mozgást hajtott végre, amelyek a megszokott légijárművektől eltérő volt. Az események ezen a ponton váltak igazán izgalmassá.

Az állítólagos UFO közelített hozzájuk, és miután megálltak, két humanoid lény lépett elő belőle. A lények különös jellemzőkkel rendelkeztek, és a párnak elmondták, hogy azért érkeztek, hogy tanulmányozzák az embereket. A találkozás után a Hill-pár úgy érezte, mintha kiesett volna valamennyi idő, amit nem tudtak pontosan megmagyarázni.

A furcsa éjszaka után a Hill-pár rendkívüli szorongásba kezdett és mindketten súlyos alvászavaroktól szenvednek, és számos félelmetes álom gyötörte. Ezen tapasztalatok hatására úgy döntöttek, hogy hipnotikus regressziós terápiát vesznek igénybe, hogy feltárják, mi történt valójában azon az éjszakán.

A hipnotikus regresszió során a Hill-pár olyan részleteket osztott meg, amelyek mélyen feltárták azt az éjszakát. Az elmondottak szerint elrabolták őket és különböző vizsgálatoknak lettek kitéve. Az emlékeik egy részét elfojtották, melyek csak hipnotizált állapotban jöttek a felszínre. A Hill-pár élete az eset után megváltozott. A hírnév következtében a pár sok figyelmet kapott, és bár néhányan elismerték bátorságukat a történetük megosztásáért, mások kritizálták és kétségbe vonták az eset hitelességét.

A történet később nagy figyelmet kapott, és az egyik legismertebb UFO-eltérési esetté vált az Amerikai Egyesült Államokban. Barney és Betty Hill állításai sokak számára megkérdőjelezhetőek voltak, mások azonban elhivatottan hisznek az általuk elmondottakban. A történet az UFO-kutatás egyik híres pillére azóta is.

Fotó:  Pixabay / KarstenBergmann