Home Cikkek Bizarr üzemzavar

Bizarr üzemzavar

0

A földönkívüliek ugyan fejlett technológiával rendelkeznek, de időnként náluk is kerülhet homokszemcse a gépezetbe. Amikor járművük üzemzavarba kerül, a halaszthatatlan javítást gyakran a megdöbbent szemtanúk előtt kénytelenek elvégezni. Ezekből a történetekből készített egy összeállítást munkatársunk, nyomtatott gyűjteménye alapján, ami korántsem tartalmazza az összes megtörtént estetet, de bepillantást nyerhetünk olyan, még az idegenek számára is nemvárt eseményekbe, amelyeknek földi szemtanúi számolnak be.


Ha az idegenek hibát vétenek ösztönösen gyanakodni kezdünk és azon tűnődünk, hogy az esemény talán egy szándékos megtévesztő hadművelet része. De miért kellene így lennie? – teszi fel a kérdést Timothy Good Idegen bázis című könyvének egyik fejezetében. Az elmúlt évtizedekben számos olyan esetet jegyeztek fel az UFO-kutatók, amelynek során a földönkívüli járművek váratlan meghibásodásának kéretlen megfigyelői is akadtak.

spacecar1

Az észak-amerikai Belfast közelében 1945 márciusában egy vadász pillantott meg egy igen lassan repülő, hosszúkás objektumot, amely a föld felé tartott. Lesodorta néhány fa koronáját és egy tisztás végén becsapódott. A hatalmas tárgy sértetlennek látszott, s rövid idő múlva zümmögő hang kíséretében felemelkedett, majd másodpercek alatt eltűnt a felhők között.

A dániai Sonderborgban élő Joseph Matiszewski műszerész 1951. június 19-én vett észre egy mezőn landoló UFO-t, s mint egy ötven méterre közelítette meg, amikor mintha egy láthatatlan falba ütközött volna. A lebénított férfi megfigyelte, hogy az objektumból négy idegen lépett ki, javításokat végeztek a szerkezet tetején, ezt követően visszatértek a fedélzetre és pillanatokom belül nyoma veszett.

1952. augusztus 27-én az észak-karolinai Lambertonban repülő csészealj sodorta el egy lakóház kéményét, majd leereszkedett a szemtanú birtokára. A járműből egy alacsony teremtmény bukkant elő és az iránt érdeklődött, megsérült-e valaki. A választ meg sem várva visszahúzódott és a szerkezet sivító hanggal felszállt.

Az amerikai New Berlin mellett 1964 november 25-én éjszaka két hölgy vált szemtanújává annak, amint egy kényszer leszállást végrehajtott, tíz méter átmérőjü korong kezelőszemélyzete közel négy órán keresztül próbálta elhárítani a meghibásodást, míg végül egy másik űrhajó legénysége sietett a segítségükre, hogy életet leheljenek a működés képtelen szerkezetbe.

1976. október 11-én a francia országi Pasa-de-Calaistól húsz kilométerre délre három férfi éppen haza felé tartott, amikor autójukból megpillantottak egy vörös fénnyel sugárzó gömböt. Miután megálltak,az erdő fái közt négy idegen lényt vettek észre, akik a szerkezet körül szorgoskodtak. Az alig egy méteres teremtmények rövidesen végeztek a javítással, beszálltak az objektumba és fantasztikus sebességgel kilőttek az ég felé.

1994. május 16-án a dél-amerikai Pretoria mellett dolgozó Anthony Kinney látott egy repülő tárgyat,amely tőle ötven méterre hatalmas robajjal ereszkedett le a szántóföldre. A fehér fénnyel sugárzó, áttetsző objektum belsejében hat humanoid tevékenykedett. A farmer közelebb lépett, de az egyik idegen erős áramütéssel érzékeltette vele, hogy álljon távolabb. A következő húsz percben a szem tanú megfigyelte, amint a teremtmények szorgosan javítgatják ameghibásodott járművet.

Igen csak meglepődtek a kolumbiai Irritubana városlakói amikor, 2003.július 3-án fényes nappal egy különös villanást láttak, majd két robot szerű, szőke idegen bukkant fel egy forgalmas bevásárló központ előtt. Az eseménynek legalább ötven szemtanúja volt, akik szerint a merev testtartású jövevényeknek kisvártatva nyomuk veszett.

Carlos Cordoba szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a dél-amerikai országban hasonló esemény történt. “Lehet, hogy egyfajta dimenziózavar keletkezik, ez által láthatóvá válik számunkra a párhuzamos világ. A legvalószínűbb azonban az,hogy UFO-k felderítő robotjaival állunk szembe, amelyeket alighanem rossz helyre teleportáltak” – vélekedett a kolumbiai UFO-kutató.

Látogatók