csütörtök, április 25, 2019
Home A múlt rejtélyei Bloody Mary igaz története

Bloody Mary igaz története

1021
0
Megosztás

Most Bloody Mary igaz történetét hoztuk el nektek. Ismeritek a mendemondát, hogyha éjjel háromszor kimondjátok a tükör előtt, hogy Bloody Mary, akkor megjelenik a hölgyemény? Iskolások riogatják ezzel egymást szerte a világon. Természetesen ebből már mindannyian kinőttünk (de ki mernéd mondani?), de tudtátok, hogy Bloody Mary történetét egy létező ember ihlette?

Mary Tudor I. Erzsébet testvére volt, ő volt VIII. Henrik másik gyermeke. A két lány nehéz időszakban nőtt fel Angliában, amikor a protestánsok és a keresztények egymásnak feszültek.

1

Mary katolikus volt, éppen ezért rengeteg protestáns halálért volt felelős, akiket a nő máglyahalálra ítélt, ezért lett a beceneve Bloody Mary (véres Mary). Királynőként rengeteg nyomás nehezedett Maryre, éppen ezért gondja volt a teherbeeséssel is, ráadásul méhen kívül terhessége lett később. A trónt hamarosan megörökölte testvére, Erzsébet.
Rengeteg történet létezik Bloody Mary eredetével kapcsolatban,  de sokan úgy gondolják, hogy Tudor Mary áll legközelebb ehhez a magyarázathoz.
Az pedig, hogy megjelenik-e a tükörben, hogyha megidézzük, teljesen más lapra tartozik.

2

Bizzarium