Home Cikkek Chemtrail ellenes tüntetést szerveznek Budapesten – hatalmas megmozdulás várható

Chemtrail ellenes tüntetést szerveznek Budapesten – hatalmas megmozdulás várható

30

ObamaChemtrailstrytocopeTöbb ezer fős tüntetést szerveznek Budapesten január 25-én. A program célja, hogy nagyobb figyelmet kapjon a globális szintű vegyi permetezés.

A chemtrail, azaz chemical trail (vegyi nyomvonal) kifejezés több hasonló elméletet is takar. Az interneten a Google több mint 2 millió találatot ad a chemtrail kifejezésre, azaz sokakat foglalkoztat a jelenség. A legelterjedtebb elmélet szerint, mind a katonai, mind a polgári repülőgépekből kipermeteznek vegyi anyagokat, elsősorban alumíniumot annak érdekében, hogy manipulálják a klímánkat.

A ?chemtrail hívők? szerint a permetezést bizonyítja, hogy az égen a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok az utóbbi időben megváltoztak. Rengeteg film található videó megosztó oldalakon, mely a közzétevők szerint furcsán viselkedik: szétterül, hirtelen megszűnik, stb. A chemtrail elmélet szerint az összeesküvő nagyhatalmak, világszervezetek (USA, NATO, ENSZ, EU, stb.) megállapodtak abban, hogy ezzel a titkos kibocsátással hűtik le a klímát és állítják meg a klímaváltozást.

A ?chemtrail szakértők? szerint az ENSZ is tudja, hogy ez a kísérlet járulékosan több milliárd embert megöl, de ennek ellenére fontosabbnak tartják a magasztos célt. Van olyan chemtrail elmélet miszerint, nincs is klímaváltozás, hanem gazdasági érdekekből a chemtrail révén manipulálják a klímát, sőt egyesek szerint a chemtrail célja az emberiség irtása ? népességszabályozás. A chemtrail leírások szerint alumíniumot és báriumot, vagy nano méretű alumíniumot és báriumot, polimer-mikroszálakat, sőt egyéb anyagokat is kijuttatnak, ami képzi a szerintük gyilkos vegyi felhőt. A chemtrail elméletekben gyakran szerepel az USA ionoszféra-kutató program a HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) felelőssége, szerepe is, amihez szintén több összeesküvés elmélet kapcsolódik.

A legelterjedtebb chemtrail elmélet szerint a polgári és a hadi repülőgépek szándékosan a levegőbe juttatnak alumíniumot, mely az elmélet terjesztői szerint földre kiülepedve károsítja az emberek egészségét. Ha valóban valaki nagy mennyiségű alumíniumot juttatna ki, akkor sem lennénk nagy bajban. Először is elemi alumínium a légkör levegőjével reagálva alumínium oxiddá válik, ami semmiképp nem nevezhető mérgező anyagnak. A földre kijutó alumínium vegyületektől sem szabad megijedni, hisz a talajban is nagy mennyiségben találhatóak alumínium vegyületek. Az alumínium a harmadik leggyakoribb elem a Földön (8,13%) és a leggyakoribb fém a földkéregben. Minden étel, ital és a környezeti elemek is tartalmaznak valamennyi alumíniumot.

1017615_258389390987321_1529642288_n

Alumíniumvegyületeket élelmiszer-adalékként és gyógyszerekben is felhasználnak. Egy átlagos felnőtt naponta 30-50 mg alumíniumot eszik meg. Ehhez képest több chemtrail-es oldal is bizonyítani próbálja az alumínium mérgező hatását. Természetesen, mint a legtöbb anyag az alumínium is káros nagy mennyiségben. Például, ha 100 miligramm/liter (mg/l) felett van alumínium az ivóvízben, akkor az gyomor- és bélrendszeri irritációt okozhat. A ?chemtrail bizonyítékok? során viszont esővízben csupán 0.080-0.12 mg/l alumíniumot mutattak ki. Az igen szigorú uniós magyar és EU-s ivóvíz határérték is 0.200 mg/liter (200 mikrogramm/liter) alumíniumot engednek, így a ?chemtrail bizonyíték? esővizet bárki nyugodtan meg is ihatja. A folyamatos alumínium szennyezés kockázataira, például az Alzheimer-kór és az alumíniumkitettség kapcsolatára egyes kutatások felhívták a figyelmet[1], ám a ?chemtrail bizonyítékok? viszont a normális környezeti alumínium kitettség töredékét mutatták csak be.

A másik gyakran emlegetett, ám esővízben ritkán kimutatott anyag a bárium. Az emberi szervezet átlagosan 0,3 mg/kg báriumot tartalmaz ? ami döntően a csontokban található -, viszont a nem kötött bárium valóban akut mérgező hatású az emberre. 3-4 gramm már halálos lehet, a légzés bénulását okozza. Ilyen mennyiséggel összevethető bárium koncentrációról viszont egyetlen chemtrail mérés sem számolt be.

Egyes chemtrail elmélet szerint a mérgező anyagokat nanoméretben juttatják ki a levegőbe. A nano anyagok viselkedése eltér a normál méretű anyagokétól, így egészségügyi hatásuk is akár súlyosabb lehet. A chemtrail dokumentumok azonban nem mutatták be semmilyen bizonyítékot nano anyagok jelenlétére a légkörben, esővízben.

A chemtrail hívők egyik fő bizonyítéka, hogy a kondenzcsíkok sokáig megmaradnak, időnként eltűnnek és furcsa alakot öltenek a levegőben. A megszakadt kondenzcsíkok a Chemtrail-ben hívők számára bizonyítja, hogy permetezés folyik, hisz mikor kihagy a csík, ?akkor cserélik a palackot?. A kondenzcsík akkor keletkezik, amikor a repülőgép motorja elégeti az üzemanyagot és a légkörbe kerülve az égéstermékek kondenzációs magvakként szolgálnak a levegőben lévő vízpára számára, ugyanúgy, mint az a hagyományos felhőképződés során vagy a fűszálon a dérkiválás során is történik. A repülőgép hajtóművének égésterméke a többi kipufogógázhoz hasonlóan többek között koromszemcséket, vizet, valamint egyéb oxidokat tartalmaz. A vízzel túltelített magaslati levegőben ezeken a magokon könnyen kicsapódik a víz. Alacsonyabb magasságban fel-, illetve leszállásnál a szárnyak csúcsainál kialakuló légörvények miatt is kialakulhat kondenzcsík.

A kondenzcsík viselkedése – azaz hogy mennyi ideig marad meg és hogy milyen formában terjed szét – a körülötte lévő levegő páratartalmától, hőmérsékletétől és a szélviszonyoktól függ. Egy hidegfront utáni száraz levegőben egészen rövid kis csík várható, míg egy melegfront előtti nedves levegőben órákig is megmaradnak a fokozatosan kiszélesedő, feldarabolódó csíkok. Az Időkép.hu cikke is pontosan elmagyarázza, hogy miért tűnnek el illetve jelennek meg újra, miért váltanak alakot a kondenzcsíkok a levegőben. ?Maguk a kondenzcsíkok is teljesen másként viselkedhetnek (eltűnhetnek, majd újra megjelenhetnek), ha a gép felváltva repül alacsonyabb, illetve magasabb páratartalmú (telítettségű) légrétegekben. Az “alakváltás” pedig az esetek 99 %-ában teljesen nyilvánvalóan a Nap, a repülő és a szemlélő által bezárt szögek gyors változásainak tudható be, összeadódva a torzító légrétegek fent említett hatásaival; a tükröződések és árnyékok játéka teljesen becsaphatja a kevéssé jártas szemlélőt, vagy éppen videót/fotót készítő amatőrt.? (Forrás: http://www.idokep.hu/hirek/hologram-repulok-es-chemtrail-csikok)

A repülésnek és a kondenzcsíkoknak természetesen vannak kedvezőtlen környezeti hatásai. A repülőgépek felelnek a világ teljes üvegházgáz kibocsátásának 2 százalékáért, ráadásul ezen szektor kibocsátása jelentősen növekszik. A kondenzcsíkok, pedig – bár az átlagos üvegházhatású gázokhoz képest rövid ideig -, de külön is hozzájárulnak a globális melegedéshez.

A chemtrail ügyében már többen hivatalos kérdéseket intéztek hatóságokhoz, államigazgatási, uniós szervekhez, amire rendre megkapták cáfoló válaszukat. A Greenpeace-t ez még önmagában egyáltalán nem győzné, viszont amíg nincs meggyőző tudományos eredmény, mely bizonyítaná a jelenséget, addig nem lehet az ilyen globális összeesküvéseket feltételező állításokat komolyan venni. Sajnos van pont elegendő valós környezet és egészségpusztító tevékenység, cég mint az északi tengeren olajat fúró Shell, a radioaktív anyagok, hulladékok biztonságos kezelését megoldani képtelen nukleáris ipar vagy az egészségünket és a környezetet károsító növényvédőszereket, vegyi anyagokat, GMO-kat gyártó óriásvállalat, akik ellen nagyon is indokoltnak látja a Greenpeace a határozott fellépést. Így szakmai, tudományos szempontból nem megerősített jelenségekkel nem tartjuk indokoltnak foglalkozni.

A chemtrail ügyhöz kapcsolódóan január 25-én, Budapesten, a városligetben található Petőfi Csarnokban nemzetközi chemtrail elleni tiltakozó rendezvényt fognak tartani. A megmozdulást politikamentes és ingyenes lesz. A csarnok szombaton 14.00 órától lesz nyitva 17.00 óráig. A szervezők kérik, hogy a résztvevők pontosan érkezzenek. Autóval a helyszín legkönnyebben a Hungária körút felől közelíthető meg, parkolni a Közlekedési Múzeum elötti ingyenes parkolóban célszerű.

A rendezvényhelyszínen ingyenes mosdó, wc áll rendelkezésre! Ruhatár is biztosított! A rendezvény ideje alatt a Petőfi Cafe-ban étel, ital vásárolható, fogyasztható! Az esemény zökkenőmentes lebonyolíthatóságát komoly biztonsági szolgálat biztosítja! A csarnokban tartandó rendezvény után a 200 főt befogadó Petőfi Cafe-ban kötetlen beszélgetésre és a tiltakozó rendezvényen is fellépő Fortuna Rock Band koncertjére kerűl sor! Ezen rendezvényünk is ingyenes! A fogyasztást mindenki maga rendezi! Ezen esemény várhatóan 20.00 óráig tart.

A szervezők célja, hogy minél többen legyenek, mondanivalójuk több millió emberhez eljusson. Javasolt, hogy mindenki hozza el hozzátartozóit, rokonait, barátait!

Simon Gergely / Facebook / paranormal.hu

30 COMMENTS

 1. Egy elmélet felállítása miatt nem szoktak tüntetést szervezni csak teljes bizonyítékon alapuló tényről. Valakiknek ez is egy kis csepp ahhoz hogy a valós problémákról addig is a figyelem el legyen terelve.
  A véleményeket lesajnálom. Bár “minden vélemény számít” csak nem nekem.

 2. Ezek sajnos nem elméletek hanem tények rossz a megfogalmazás! Szerte a világon be lett vizsgálva ez az anyag ami tönkre teszi az élővilágot pusztulnak a fák a vízi élővilág és súlyosan káros az emberekre!!! Különböző daganatos betegségeket okoz és ez bizonyított tény ma már és ez sajnos nem vicc!!!

 3. Hát nem tudom. Erre milyen bizonyítékok vannak…? Ha egy csészealj formájú dolgot lát valaki, ami 90 fokban változtat irányt és egy szempillantás alatt eltűnik, az önmagában bizonyíték. De az ilyen megmagyarázhatatlan összetételű, füstcsíkkal könnyen összekeverhető valamit kész tényként kezeljenek…

 4. Cseszd meg, tényleg ennyire korlátolt vagy, hogy még a “barátodat”(google) sem tudod használni???? Már réges-rég analizálva vannak ezek a “kondenz-csíkok”,csak bátran  használd az erre a célra kitalált keresőprogramot, és csodákat fogsz olvasni…..

 5. gabee ez nagyon szépen összerakott hír! Komolyan gratulálni szeretnék!!! Olyan gyönyörűen leirja az időkép és más független mérések magyarázatait hogy az valami fantasztikus! Ezek tényében nem hiszem hogy van e tovább érteleme hinni ebben a számomra első pillanattól badarságnak tartott elméletben. De ugyanakkor minden tüntetőnek szép napot kívánok 25-én ha ezek ellenére is kötik az ebet a karóhoz.

  • Én csak a vizsgálatok háttere miatt hoztam fel ezt a cikket, valójában a szkeptikus oldal képviselői sem lehetnek biztosak abban, hogy nem jelent-e valós veszélyt ez a sok kondenzcsík és hogy mi áll pontosan mögötte.

 6. Veled ellentétben viszont, aki most hallott először erről a dologról és tudni szerette volna miért szerveznek tüntetést, és vette a fáradtságot és elolvasta ezt a hosszú és zavaros cikket, az sajnos nem igazán lett okosabb tőle! És ugyanakkor sok valótlanságokat is állít azokról a kutatási dolgokról amiknek épp az ellentétét kellene bizonyítania!
  Az dicséretes, hogy legalább foglalkoztok ezzel a dologgal amik a médiába szándékosan nem kerülnek be, de akkor már legalább ne valótlanságokat állítanátok, és jobban utánanézhettetek volna a kutatási eredményeknek! Sajnos a cikk tele van égbe kiáltó hazugságokkal amiket már jól ismerünk! 
   

 7. Ezt már egyszer beismerték hivatalosan is hogy létezik a dolog, ugymond “időjárásmérnöki tevékenység”.Az hogy ez mit is takar az más kérdés… Viszont az biztos hogy mostanában sokkal több “csík” van az égen(és itt most nem a 60-as 70-es évekhaz képest mondom, hanem  2010 óta)

 8. Akit érdekel,és akit esetleg még érint is,hallgassa meg a szervezőket.   http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=66f549c83     Mert persze vannak,-az itt megszólalók között is- akik úgy gondolják,hogy őket ez nem érinti. Tévednek. Nagyot fognak pislogni,mert ez is csak egy inci-pinci része az egésznek,és a célt még a legmerészebb rémálmaiban sem tudja elképzelni.  Sajnos ez az ellenmenetel sem ér semmit. A “terv-kísérlet”formálódik,és megy tovább.

 9. Tévedtem és pislogtam. Azt hittem ,ez a két úriember kipakol tényekkel, valós bizonyítékokkal a kezükben, de nem. Félénkek voltak és bizonytalanok. Az egyetlen, ami lekötötte a figyelmem, az a műsorvezető nyaklánca. Kétszer fordult be a kék kő… ez már jelent valamit… 
  A legszembetűnőbb az volt az egész riportban hogy csak 2013 ban figyeltek fel a csíkokra bár a “hírek”, ha jól emlékszem már több mint tíz évről szólnak…. és igen, ide pont pont jön mert a mérgezés tükrében, ami már annyi ideje tart aminek a célja az emberek szelektálása és lassú eltüntetése, már lehet hogy nem ezen vitáznátok és nem itt.

 10. Látom ismét csak akadékoskodsz! Sajnos máshoz nem értesz! Ideje lenne már felébredned és tenned valamit, hogy ezen változtass meg a többi agymosottnak is! Az ilyen gúnyolódó negatív hozzászólásokra itt senki sem kíváncsi! Ne másokat akarj hibáztatni, és velük megcsináltatni a munka nehezét, hanem te is vedd ki a részedet belőle ha esetleg nem akarsz mondjuk tüdőrákban meghalni! 
   

 11. Mi lett a “csendes meditációtok” eredménye két éve? Semmi. Jobb lett az életetek? Nem hiszem. Megtörtént a világbéke? Nem.Leváltották a bankárokat? Nem.Teljes a béke és csend honol a bolygón? Nem.
  Ez a “tiltakozás” ugyan az a kategória.Csupán, -ahogy máshol is olvastam, valamiféle kikapcsolódás ,piknik.Egyfajta pótcselekvés és érezzük jól magunkat mindenáron. Egy pár ember fontoskodni akarása még nemzetközi viszonylatban sem fogja megváltani a világot.A média valóban, csak nevet az egészen.
  Valahogy el kellene gondolkodni azon hogy bizony, kevés a bizonyíték.A millió csíkos kép még nem az.Ha már mindenáron a mérgezést állítja pár ember, miért nem csináltatnak egy komolyabb elemzést, mégpedig úgy hogy a vegyi képletekbe valamilyen élőlényt vagy növényi származékot vonnának be? Bár az állatkísérleteknek nem vagyok híve de pár hónap alatt vagy egy év alatt ki lehetne mutatni a mérgező, halálos betegséget” okozó vegyület jelenlétét a szervezetben , onnantól már csak egy kis matematika és meglenne az eredmény ha még hozzávetőlegesen is az emberi szervezetre gyakorolt esetleges toxikus határ mértékéről.
  A másik dolog, ami el kellene hogy gondolkoztasson mindenkit az hogy akik ezeket a “mérgezéseket jóváhagyják,azok nem fognak meghalni tüdőrákban és mindenféle méreg okozta csúnya betegségben? Azok hogyan védekeznek és a családjuk? Tesznek rá hogy pár év múlva nekik is annyi? Vagy szelektálva permeteznek hogy a bűnösöket ne érje a halálos “eső? Vagy már ők biztonságos bunkerekben élnek? Klimatizálva minden csepp méregtől? Tehát, sok dologban sántít és ellentmond ez a nagy hajcihő ,teszem hozzá, kevés bizonyítékkal és alappal. 
  Te meg wolfi nyugodj, le, látom már megint ideges vagy…. :)Aztán pedig vedd tudomásul hogy ami szerinted negatív, az egyben relatív is.

 12. Egyet azért talán elér/t ez a szervezés. Megint felkavarta az állóvizet. Minden szkeptikus a bizonyíték hiányát tudja csak felhozni ellenérvnek,(a bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka) pedig,ha venné a fáradságot,és utána járna -már,ha érdekli egyáltalán- találhatna bizonyítékot.-bár kinek mi a bizonyíték- 
  http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c107:H.R.2977.IH:
  http://www.weathermodification.org/
  http://www.rbs2.com/weather.pdf
  http://www.weathermodification.org/enviro&techdocs/Entrixreport.pdf
  http://saive.com/WXMOD/WEATHER_MODIFICATION_Symposium_1997_confirms_HAARP_and_Chemtrails.pdf
  http://www.fenyorveny.hu/2014/01/kongresszusi-dokumentumok-bizonyitjak.html

 13. ?Vannak a farkasok és vannak a bárányok. Mi a farkasok vagyunk.?
  http://seeker401.files.wordpress.com/2010/02/cs_may05b.jpg
  http://www.youtube.com/watch?v=CXIMXMHZTGA
  “Teller Ede fejlesztette ki és alapjában arról van szó, hogy több ezer tonna alumínium mikrorészecskét juttatnak a légkör felsôbb rétegébe, hogy megpróbálják megnövelni a bolygó visszatükrözôképességét a Földet átfogó felmelegedés miatt. Arany részecskéket, igazi aranyat már használtak egyszer egy másik bolygón, de nekik rengeteg aranyuk lehetett, mi alumíniummal helyettesítettük. A Földet átfogó felmelegedés részben az üvegházhatásnak köszönhetô, és ez természetesen rontja a helyzetet, de a fô okozója a megnövekedett naptevékenység. Ez a fô gond.”
   
  http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw%E2%80%93Modlin_Mazovia_Airport
   
   

 14. Veritas,ebben igazad lehet,az emberek “megmérgezését” hatékonyabb,és kevésbé feltünő modon is meg tudnák oldani….
  Szerintem inkább az időjárás befolyásolásához lehet valami köze(az oroszok már a moszkvai olimpia idejében is próbálkoztak ezüstrészecskék kiszórásával az időjárás befolyásolására)
  Akkor viszont elég nagy a gáz,mert szerintem az utóbbi 3-4 évben teljesen meghülyült az időjárás….
  Aztán persze lehet valami köze a H.A.R.P.-állomásokhoz(merugye’ az aluminium igen jó vezető,és rádióhullám-visszaverő…
  Aztán van még egy eléggé elvont teória is a “Live Gaia” miszerint az egész Föld egy élőlény,és mivel mi egyre tönkrébb tesszük a “bőrét” ezért néha “vakarodzik”(földrengések,szökőárak) néha felfakadnak a “pattanásai”(vulkánkitörés) és úgy globálisan elég szarul érzi magát..
  Lehet hogy a Chemtrail-al egy kis sebhintőport szornak rá hogy megnyugodjon 🙂